USR București îi solicită lui Nicușor Dan organizarea de urgență a unei dezbateri publice în ceea ce privește transportul public de suprafață

10 mai 2021
160 afișări
USR București îi solicită lui Nicușor Dan organizarea de urgență a unei dezbateri publice în ceea ce privește transportul public de suprafață

USR București îi solicită Primarului General, Nicușor Dan, organizarea de urgență a unei dezbateri publice în ceea ce privește transportul public de suprafață din București și Ilfov.

USR București a declarat, într-o postare pe Facebook, că pe 15 mai expiră actualele contracte de delegare a gestiunii și „este foarte probabilă convocarea pentru săptămâna viitoare a unei ședințe de Consiliu General în care aceste documente să fie supuse aprobării”.

„Soarta pe următorii 10 ani a transportului public de suprafață în regiunea București – Ilfov nu trebuie decisă pe repede înainte!”, declară USR București în postarea scrisă pe Facebook.

Citește și: Asta da veste. Transportul public din București și Ilfov va fi reorganizat total. Benzi speciale pentru autobuze, piste noi de biciclete și tren metropolitan, toate până în toamnă

USR București îi solicită lui Nicușor Dan organizarea de urgență a unei dezbateri publice

„USR PLUS consideră că tratarea unor subiecte de o asemenea importanță, cum este transportul public de călători din București și Ilfov, nu poate fi făcută fără o dezbatere publică reală, fără implicarea în dezbatere a societății civile organizate, a asociațiilor de specialitate și a asociațiilor profesionale, a tuturor actorilor interesați.

Solicităm Primarului General organizarea de urgență a unei dezbateri publice care să îndeplinească următoarele condiții:
(1) publicarea odată cu anunțul de dezbatere a întregii documentații relevante;
(2) anunțarea dezbaterii în timp util, publicitate pe toate canalele de comunicare relevante;
(3) luarea de măsuri pentru invitarea / implicarea în dezbatere a actorilor relevanți”, transmite organizația.

Potrivit sursei citate, „săptămâna trecută, primarul general Nicușor Dan, în calitate de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport București-Ilfov (TPBI), a convocat o ședință a Consiliului Director al acesteia în care să fie supuse analizei și aprobării o serie de documente fundamentale pentru transportul public de suprafață din București și Ilfov:
– un studiu de oportunitate privind delegarea gestiunii serviciului public local de transport călători din București și Ilfov;
– contracte de delegare a gestiunii pentru o perioadă de 10 ani, pentru Societatea de Transport București (STB), Serviciul de Transport Voluntari SA (STV SA) și Ecotrans STCM SRL;
– contract de delegare de urgență a gestiunii pentru o perioadă de 1 an pentru SC Regio Serv Transport SRL;
– structura noului plan tarifar.”.

Bugetul anual este de aproximativ 1,35 miliarde de lei

„Convocatorul ședinței și documentele supuse analizei au fost transmise marți, 4 mai, în jurul orei 19, convocarea inițială fiind pentru a doua zi, 05 mai, ora 12. Asta în condițiile în care documentația supusă analizei și aprobării totalizează sute de pagini, este complexă și are un pronunțat caracter tehnic. Un alt element de menționat este lipsa elementelor clare de identificare a documentelor supuse avizării (data documentului, numărul versiunii, istoricul de versionare) și punerea la dispoziție a documentației sub forma unui director partajat în cloud, care a devenit indisponibil ulterior desfășurării ședinței.

Vorbim de un buget anual de aproximativ 1,35 miliarde de lei, și modul în care se va presta pentru cetățenii din regiunea București – Ilfov serviciul public local de transport în următorii 10 ani.
Ședința Consiliului Director al TPBI s-a desfășurat până la urmă pe 06 mai, data reconvocării. Reprezentantul USR-PLUS în Consiliul Director, Gabriel Rău, nu a votat marea majoritate a punctelor de pe ordinea de zi, în lipsa posibilității de analiză reală a documentelor supuse avizării.”, spune USR București în postarea de pe Facebook.

Cookies