USR București a votat împotriva înființării companiilor municipale: Sunt doar un paravan

de:
01 aug. 2019
0 Afișari
USR București a votat împotriva înființării companiilor municipale: Sunt doar un paravan

„Reprezentanții PSD, ALDE și PMP din Consiliul General al Capitalei au votat astăzi în interesul Gabrielei Firea, nu în interesul bucureștenilor. Hotărârea de legalizare retroactivă a companiilor municipale nu are nicio legătură cu problemele orașului. Are legătură însă cu problema primarului general care a forțat înființarea ilegală a acestora. Companiile au primit de la Primărie sume imense de bani pe care

le-au risipit pe salarii, pe sedii și pe mașini. În prezent, companiile municipale sunt în faliment nedeclarat, trăiesc doar cu banii pompați de la bugetul local, nu au profit, iar încasările sunt cu mult sub nivelul promis. Companiile înființate de Gabriela Firea sunt complet nefuncționale și folosesc doar ca paravan pentru camarila politică a PSD”, au transmis reprezentații USR, într-un comunicat de presă.

Consilierii municipali USR au votat împotriva legalizării retroactive a companiilor.

„Există o decizie definitivă a instanței potrivit căreia acestea au fost înființate ilegal, iar singura soluție legală și morală este desființarea lor prin Hotărâre de Consiliu General. Mai mult, așa cum reiese foarte clar din motivarea deciziei Curții de Apel București, problema acestor companii nu este doar votul prin care au fost înființate. La fel de gravă este și participarea SC CICLOP SERVICE SA în acționariatul lor. Judecătorii consideră că avem de-a face cu o asociere mincinoasă, de fațadă, nu cu una reală. Practic, municipalitatea s-a asociat cu ea însăși pentru înființarea societăților, ceea ce este ilegal”, a completat sursa citată.

USR București arată că dincolo de faptul că Gabriela Firea se folosește de noul Cod administrativ, decizia judecătoarească face imposibilă funcționarea legală a companiilor municipale

„Prin urmare, dincolo de prevederile Nodului Cod Administrativ pe care Gabriela Firea le interpretează în folos propriu, dar greșit, există alte acte normative plus o decizie judecătorească ce fac imposibilă funcționarea legală a companiilor municipale. USR București va face toate demersurile pentru a o obliga pe Gabriela Firea să rezolve în mod legal problema companiilor și mai ales a banilor cheltuiți de acestea”, a conchis sursa menționată.

Consiliul General al Muncipiului București (CGMB) a votat în ședința de miercuri confirmarea înființării a 20 de companii muncipale, care anul trecut au fost declarate ilegale de către Curtea de Apel București. Reînființarea celor 20 de companii a trecut cu majoritate simplă. Consilierii au invocat în acest sens noul Cod Administrativ, care nu mai prevede o majoritate de două treimi pentru aprobarea acestor proiecte.

Cookies