ARHIVA B365

USR, acuzat că blochează dezvoltarea urbanistică a Sectorului 6 din cauza PUZ-ului

Practic, cu o zi inainte de ședința Consiliului General al Municipiului București, reprezentanții USR sector 6 anunţă că vor convoca o conferință de presă având ca temă „mizele ascunse” ale modificării PUZ-ului Sectorului 6. Ceea ce uită să spună aceştia este că, indiferent de proiectul supus votului consilierilor, aleşii USR votează împotrivă, deci inclusiv împotriva dezvoltării urbanistice a Sectorului 6, adică tot vestul Capitalei.

În această manieră USR „votează” şi în Consiliul Local Sector 6 unde, fie că este vorba de bursele elevilor sau de proiecte de dezvoltare a infrastructurii rutiere, singura abordare pe care consilierii o au este de a respinge „în bloc” propunerile. 

Referitor la propunerea soluţiei urbanistice au fost respectate prevederile PUG-RLU aprobat, PUZ Coordonator Sector 6, legislaţia, normele şi reglemantările în vigoare. Prin urmare, configuraţia edificabilelor, a circulaţiei şi a modului de intervenţie asupra clădirilor existente şi a spaţiului public adiacent concretizate în planul urbanistic este rezultatul unui efort colectiv, la care participă numeroşi profesionişti, pornind de la elaboratorul proiectului şi membrii comisiilor de avizare. Puncte de vedere diferite sunt exprimate în cursul dezbaterilor în cadrul acestor comisii, iar hotărârile se iau de persoanele investite legal cu competenţă. Este de înţeles faptul că atât în mediul profesional cât li în cel public există opinii diferite şi că manifestarea lor responsabilizează activitatea specialiştilor implicaţi în procesul de elaborare şi avizare, însă nu poate fi luată în considerare posibilitatea preluării tuturor propunerilor. Decizia asupra formei finale a proiectului aparţine autorităţilor ce deţin competenţa legală”, se specifică în Raportul informării şi consultării publicului PUZ – Modificare şi actualizare PUZ Coordonator Sector 6, Bucureşti. 

DOCUMENTUL poate fi descărcat de aici. 

Practic, acest PUZ modificator a preluat inclusiv modificările necesare demarării lucrărilor de supralărgire a infrastructurii rutiere din Prelungirea Ghencea, precum şi continuarea în bune condiții a investițiilor de la Pasajul Ciurel care ar urma să facă legătura cu Autostrada A1 pentru a fluidiza traficul auto în oraş. 

În prezent, PUZ-ul Sectorului 6 a obținut toate avizele autorităților competente (nu mai puțin de 40) și a îndeplinit toate formalitățile legale necesare pentru a deveni un proiect temeinic, supus aprobării consilierilor generali. LISTA tuturor avizelor obţinute de la autorităţile competente poate fi consultată integral AICI. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button