USR a pierdut procesul intentat Gabrielei Firea pentru calomnie

de:
06 dec. 2019
1 Afișari
USR a pierdut procesul intentat Gabrielei Firea pentru calomnie

Gabriela Firea fusese chemată în instanţă în iunie 2017 de către consilierii municipali Roxana Wring, Ana Ciceală, Alexandru Gâdiuţă şi USR, care îi solicitau daune morale în valoare totală de 500.000 lei, pentru formularea de afirmaţii denigratoare, defăimătoare şi mincinoase.

„Doi ani în care Uniunea Salvaţi România, Wring Roxana-Sanda, Ciceală Ana-Maria şi Gâdiuţă Alexandru Valeriu au sperat că vor primi de la Gabriela Firea câte 125.000 de lei, daune morale pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine privată. Tribunalul Bucureşti a respins integral cererea de chemare în judecată, stabilind că nu sunt întrunite condiţiile răspunderii civile delictuale. Aşadar, dosarul nr. 21.166/3/2017 se închide după doi ani de zbateri din partea celor patru reclamanţi”, a spus Firea, citată în comunicat.

Conform PMB, instanţa a stabilit că declaraţiile formulate în mass-media de către primarul Capitalei, în contextul incidentului din 8 iunie 2017, când un grup de persoane a pătruns „prin violenţă” în sediul Primăriei şi ulterior în sala unde avea loc şedinţa Consiliului General, „nu au caracterul unei fapte ilicite, nefiind formulate cu rea-credinţă”, ci doar cu scopul de a exprima opinia personală a Gabrielei Firea. De asemenea, instanţa arată că reclamanţii nu au putut dovedi că au suferit vreun prejudiciu, se mai arată în comunicat.

Aproximativ 20 de cetăţeni şi reprezentanţi ai unor asociaţii au intrat, pe 8 iunie 2017, la şedinţa de Consiliu General, creând o busculadă, după ce au aşteptat aproximativ o oră la intrarea în Primăria Capitalei, pentru a li se permite accesul. Primăria Capitalei anunţa ulterior că reprezentanţii USR din Consiliul General al Municipiului Bucureşti care au fost implicaţi în incidentele de la şedinţa CGMB vor fi citaţi în faţa Comisiei juridice şi de disciplină a Consiliului General.

Pe 9 iunie 2017, USR anunţa că a depus o acţiune în instanţă la adresa Gabrielei Firea, pentru calomnie, acuzând-o că, în calitatea ei de primar şi funcţionar public, ar fi „diseminat informaţii mincinoase, deşi cunoştea caracterul fals” al acestora. USR mai preciza că nu a avut niciun rol în aducerea cetăţenilor respectivi la şedinţa Consiliului, „în afara gestului făcut pe loc de către colegii Alexandru Gâdiuţă şi Ana Ciceală de a încerca să-i convingă pe poliţişti să le deschidă uşa oamenilor”.

Cookies