ARHIVA B365

USR a convocat o ședință a conducerii pentru ‘cazul Nicușor Dan’! Situația se complică

Nu toți liderii USR sunt de acord cu susținerea lui Nicușor Dan, asta pentru că cei de la PLUS reclamau faptul că ei ar trebui să dea candidatul la Primăria Capitalei, din moment ce USR a dat candidatul la prezidențiale. Situația s-ar putea complica, iar liderii USR se vor întâlni pe 30 noiembrie pentru a tranșa „cazul Nicușor Dan”.

„Biroul Național al USR a decis în ședința de miercuri că este necesar un regulament pentru susținerea candidaților independenți la alegeri. În prezent, Statutul USR are doar prevederi legate de alegerea candidaților partidului dintre membrii USR. În lipsa unui asemenea regulament, deciziile filialelor locale de a susține candidați care nu sunt membri USR ar putea fi deschise contestărilor din punct de vedere statutar și legal.

Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic pentru data de 30 noiembrie pentru discutarea acestui regulament. Comitetul Politic al USR este singurul organism statutar care poate aproba regulamentele de alegeri și care poate decide asupra alianțelor și asocierilor politice și electorale.

Ca urmare a adoptării acestui regulament, Nicușor Dan, de exemplu, va putea propune USR să-l sprijine ca independent la alegerile pentru Primăria București, iar USR va putea decide în mod statutar dacă îi oferă susținere.”, se arată într-un comunicat al USR.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button