USL vrea referendum cu o singură întrebare pentru Capitală. Află care este aceasta

de:
12 apr. 2011
0 Afișari
USL vrea referendum cu o singură întrebare pentru Capitală. Află care este aceasta

Chiliman şi Piedone au susţinut ca referendumul referitor la organizarea administrativă a Capitalei ce ar urma să aibă loc la nivelul Municipiului Bucureşti să conţină o singură întrebare, care să sune astfel: „Sunteţi de acord cu centralizarea administrativă a Municipiului Bucureşti prin transferul atribuţiilor primarilor de sector către Consiliul General al Municipiului Bucureşti?”.

Primarul Sorin Oprescu a declarat că, în opinia sa, referendumul ar trebui să arate opinia bucureştenilor referitor la mai multe chestiuni administrative, deci în formular să existe mai multe întrebări. În orice caz, la următoarea şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti va fi luată în discuţie un proiect de hotărâre referitor la organizarea referendumului. Această şedinţă ar putea avea loc chiar mâine, miercuri, dacă primarul Sorin Oprescu va ajunge la un compromis cu reprezentanţii PDL din Consiliul General pe problema bugetului Municipiului Bucureşti.

După ce Consiliul General ia o hotărâre referitoare la organizarea referendumului, aceasta ar putea avea loc la doar 20 de zile după decizie. Sorin Oprescu estimează că referendumul ar urma să aibă loc, în aceste condiţii, la sfârşitul lunii mai.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat că a strâns deja 100.000 de semnături pentru organizarea referendumului în Bucureşti.

Cookies