USL, lider detaşat în sondaje. Românii vor începerea exploatării de la Roşia Montana

de:
01 sept. 2013
0 Afișari
USL, lider detaşat în sondaje. Românii vor începerea exploatării de la Roşia Montana

La întrebarea „dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European”, 39% dintre români ar vota cu PSD, 20% cu PNL, 17% cu PDL, 7% cu PP-DD şi 6% cu UDMR, potrivit sondajului SOCIOPOL, comandat de B365.ro.

Potrivit aceluiaşi sondaj, 67% dintre români cred că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită, iar 26% cred că lucrurile merg într-o direcţie bună.

Mai mult, pentru 59% dintre români coabitarea dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu a funcţionat prost în ultimele luni, iar 36% dintre români consideră că aceasta a funcţionat bine.

Pe de altă parte, răspunzând unei întrebări de acualitate in acest moment, 68% dintre români cred că proiectul de la Roşia Montană ar trebui să fie promovat de către autorităţi, în vreme ce 32% dintre ei cred că acestea ar trebui să se opună proiectului.

La întrebarea „Ce credeți că vor face autoritățile în cazul proiectului Roșia Montană?”, 73% dintre români cred că acestea vor promova proiectul, iar 27% dintre ei cred că autorităţile se vor opune proiectului.

Legat de proiectul exploatării gazelor de şist, 59% dintre români cred că autorităţile ar trebui să promoveze proiectul, în timp ce 41% dintre români cred că autorităţile ar trebui să se opună proiectului.

La întrebarea „Ce credeți că vor face autoritățile în cazul proiectului exploatării gazelor de șist?”, 72% dintre români consideră că autorităţile vor promova acest proiect, în timp ce 28% dintre români cred că ele se vor opune.

 

Sondajul a fost realizat de SOCIOPOL, la comanda B365.ro, şi a fost efectuat pe un eşantion de 1079 persoane, în perioada 23-26 august, având o marjă de eroare de +/- 3%.

Cookies