Mega-miting USL de lansare a candidaţilor: 70.000 de persoane pe Naţional Arena. Trafic infernal

de:
17 oct. 2012
0 Afișari
Mega-miting USL de lansare a candidaţilor: 70.000 de persoane pe Naţional Arena. Trafic infernal

Crin Antonescu și Victor Ponta, președinții PNL și PSD au intrat pe Arena Națională, în jurul orei 18:30, în ritmurile melodiei Thunderstruck, a formației AC-DC. A urmat intonarea Imnului Național al României, în interpretarea live a cântăreței Andra.

Primul discurs al serii i-a aparținut secretarului-general al PSD, Liviu Dragnea, care le-a mulțumit, între altele, ambasadorilor Federației Ruse și al Republicii Poplare Chineze, care participă la eveniment, în scandările publicului: „USL! USL!”.

A urmat discursul lui Serghei Stanișev, lider al Partidului European Socialist. Apoi, Daniel Constantin, liderul Partidului Conservator.

Victor Ponta și-a început discursul în uralele publicului: „Aş vrea fiecare dintre dvs, să fiţi puţin în locul meu, nu neapărat de premier, ci de copreşedinte al USL, de preşedinte al PSD, de om care e mândru că vă e coleg şi care vrea să găsească o soluţie să vă salute pe toţi, şi pe cei din spatele meu, şi pe cei din stânga. Crin ar fi început în mod sigur cu dreapta. Vreau să vă spun că, în acest moment, am uitat tot e a fost greu in aceste 5 luni, am uitat toate supărările, deazmăgirile şi abia aştept, alături de voi, 9 decembrie să-i batem incă o dată pe pedelişti şi pe Băsescu.” a spus șeful PSD.

„Vă aştept în 9 decembrie să-l batem încă o dată pe Băsescu. Ce strigaţi? «Jos, Băsescu!», nu? Să vedeţi ce bine va fi când vom striga cu toţii.”

 Crin Antonescu: „Niciunul din cuvintele noastre nu poate fi un mesaj mai puternic decât prezența voastră aici, în această seară! Vă mulțumesc, sunteți mai mulți ca niciodată! Sunteți mai hotărâți ca niciodată! Sunteți și suntem mai uniți ca niciodată! Acesta este mesajul pe care prezența noastră aici trebuie să îl dea Europei!” „Îl contrazic, cu drag, pe Daniel Constantin: vrem să facem, și facem, o demonstrație de forță! Cine vrea să conducă România trebuie să arate că este puternic, și noi suntem puternici! Facem o demonstrație de forță care nu vrea să intimideze pe nimeni, dar să îi încurajeze pe toți!”

Trafic infernal

Circulaţia este blocată, la ora 17.00, în jurul Arenei Naţionale, pe Bulevardul Basarabia, intersecţia Mihai Bravu- Ferdinand (Dimitrov), Pasajul Muncii şi pe şoseaua Pantelimon şi Iancului. 

Autocarele USL din provincie au parcat în autobazele RATB. Conducerea Regiei nu știe nimic

Tramvaiul 46 a făcut trei ore de la un capăt la altul, în loc de o oră, cât face în mod normal.

Traficul este infernal, la ora 15.00, în jurul Arenei Naţionale. Au ajuns 1100 de autocare până la această oră, sute de microbuze şi maşini personale.

Până la ora 12.00 au ajuns 12 autocare în autogara Militari, care vor pleaca spre Naţional Arena. 1.200 de autocare sunt aşteptate să ajungă la Bucureşti. 

Aproximativ 800 de arădeni au plecat marţi noapte cu mai multe autocare din faţa sediului judeţean USL pentru a participa la spectacolul de lansare a candidaţilor Uniunii Social Liberale pentru alegerile parlamentarele din acest an.

Susţinătorii USL care nu au reuşit să ajungă la autocare vor veni la mitingul de astăzi cu maşinile personale sau cu microbuze.

Şi la Timişoara, câteva sute de susţinători ai USL s-au urcat în autocare cu destinaţia Naţional Arena.

Liderii PSD şi PNL aşteaptă la Bucureşti pe Arena Naţională peste 74.000 de simpatizanţi ai Uniunii Social Liberale pentru alegerile parlamentarele din 9 decembrie, informează realitatea.net

Grăbită să pună în umbră acţiunea PDL, care participă la Congresul Popularilor Europeni(PPE), conducerea Uniunii Social-Liberale lansează doar jumătate dintre candidaţi. Membrii PNL, care ar urma să lupte pentru un scaun de parlamentar, nici măcar n-au fost validaţi în structurile de conducere.

PSD a reuşit să finalizeze acest proces abia ieri, cu o zi înainte de festivitate. Situaţia puţin confuză din interiorul USL ar putea fi pusă pe seama neînţelegerilor survenite la împărţirea colegiilor şi la selectarea candidaţilor.

Până în acest moment, 17 din cei 21 de membri ai actualului Guvern şi-au exprimat dorinţa de a candida pentru un nou mandat de parlamentar, alături de apropiaţi ai liderului PNL, Crin Antonescu. 

Între candidații controversați propuși de USL în Capitală se numără Dan Voiculescu, Nicolae Dumitru, cunoscut sub porecla „Niro” și Becali.

Considerat cel mai mare eveniment politic după Revoluţie, mega-miting-ul organizat de USL pe Arena Naţională, va restricţiona traficul rutier în zonă. Din acest motiv, şi RATB va modifica traseele a cinci linii de transport în comun. Vezi aici rute ocolitoare. 

Mitingul USL se desfăşoară, miercuri, în intervalul orar 18.00 – 20.00. Organizatorii au anunţat prezenţa a aproximativ 74.000 de persoane dintre care 45.000 din provincie.

Jandarmeria Capitalei a anunţat că va asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa participanţilor în zona de desfăşurare a adunării publice, precum și pe traseele de deplasare care converg către locul respectiv.
Pentru evitarea blocării traficului rutier şi a desfăşurării în condiţii optime a activităţilor cotidiene a bucureştenilor, echipaje ale Jandarmeriei Capitalei şi ale Poliţiei Rutiere vor însoţi mijloacele de transport cu participanţii din provincie, de la punctele de intrare în Bucureşti către locul de desfăşurare a manifestării publice.
Reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei susţin că nu vor face estimări publice a numărului de persoane prezente pe parcursul desfăşurării adunării publice respective, organizatorilor revenindu-le sarcina de a oferi aceste informaţii.

Cookies