USL ia în considerare cuplarea alegerilor prezidențiale cu europarlamentarele

de:
23 ian. 2013
0 Afișari
USL ia în considerare cuplarea alegerilor prezidențiale cu europarlamentarele

Vicepreședintele PNL Daniel Chițoiu, întrebat marţi seară într-o emisiune la Realitatea TV dacă se ia în considerare cuplarea alegerilor europarlamentare de anul viitor cu cele prezidenţiale, a răspuns: „Da, luăm în considerare, au fost discuţii la nivelul USL”.

El a explicat că numai în momentul în care încep discuţiile pentru modificarea Constituţiei va fi abordată concret posibilitatea unificării celor două tipuri de alegeri, relatează Mediafax.

„Bineînţeles că vor avea loc ulterior negocieri cu preşedintele României, dacă este dispus să-şi întrerupă mandatul în luna mai – când vor fi alegerile europarlamentare, pentru că s-au decalat cu o lună la nivel european şi inclusiv în România – sau se va merge pe o formulă să se facă alegerile (prezidenţiale, n.r.) în luna mai şi să se preia mandatul la expirarea mandatului actualului preşedinte”, a explicat Chiţoiu.

Vicepreşedintele PNL a menţionat că USL susţine ideea reducerii numărului de parlamentari la 300 de aleşi, însă cu menţinerea sistemumului bicameral.

Cookies