USL depune moţiune împotriva deciziei de eliminare a subvenţiei pentru căldură

de:
19 sept. 2011
0 Afișari
USL depune moţiune împotriva deciziei de eliminare a subvenţiei pentru căldură

„Reprezentanţii opoziţiei depun o moţiune, pentru că sunt probleme în toată ţara, iar banii pentru ajutorare reprezintă o cantitate insignifiantă. Dacă mai există un pic de raţiune, şi eu sper să existe, această moţiune poate să dea rezultate”, a declarat primarul general Sorin Oprescu, după anunţul făcut de Victor Ponta.

În cazul în care moţiunea USL nu va avea efect, municipalitatea are bani să subvenţioneze căldura doar pentru aproximativ 500.000 de persoane, a spus, luni, Sorin Oprescu. Numărul exact de persoane subvenţionate, precum şi pragul de venit până la care se va acorda subvenţie în această iarnă vor fi stabilite până la sfârşitul acestei luni, a mai precizat primarul general.

Astfel, bucureştenii care au un venit lunar pe membru de familie de până la 768 de lei vor primi ajutoare de la Guvern, iar cei care vor depăşi acest prag vor fi subvenţionaţi de primărie. Bucureştenii care nu vor primi ajutoare pentru căldură de la Guvern şi nici subvenţii de la Primăria Capitalei vor plăti la iarnă pentru o gigacalorie 318 lei, faţă de 169,88 cât este preţul actual subvenţionat.

Preţul gigacaloriei a crescut în Bucureşti de la 1 august 2011 de la 124 lei la 169,88.

Cookies