Ursula von der Leyen, vizită la București. Președintele CE, întâlnire cu Cîțu și Iohannis privind aprobarea PNRR

27 sept. 2021
136 Afișari
Ursula von der Leyen, vizită la București. Președintele CE, întâlnire cu Cîțu și Iohannis privind aprobarea PNRR
Ursula von der Leyen, vizită la București. Președintele CE, întâlnire cu Cîțu și Iohannis privind aprobarea PNRR. sursa foto: digi24.ro

Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European, face luni, 27 septembrie, o vizită importantă la București. Lidera europeană va avea întâlniri cu premierul Florin Cîțu și cu președintele Klaus Iohannis cu privire la aprobarea PNRR în România.

Ursula von der Leyen, președintele CE, se va întâlni astăzi, în urma vizitei  în România, cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu. Liderul european va prezenta luni o evaluare cu privire Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României.

Ursula von der Leyen, vizită oficială la București

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen face astăzi o importantă vizită oficială la Bucureşti pentru a prezenta evaluarea privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României în cadrul NextGenerationEU. Inițial, șefa la nivel european va merge mai întâi la Palatul Cotroceni. Acolo, are deja programată o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis în jurul prânzului.

Apoi, lidera CE ajunge la Palatul Victoria. Aici, la ora 17:00 va avea o întrevedere cu premierul Florin Cîţu, proaspăt președinte al PNL. Acesta îi va prezenta membrii Guvernului, după care vor avea o întâlnire față în față, spune Guvernul într-o informare recentă.

Fostul ministru Ghinea participă și el la eveniment

Mai mult, la evenimentele de la Palatul Victoria este aşteptat şi fostul ministru USR PLUS al proiectelor europene, Cristian Ghinea. Premierul Florin Cîțu l-a invitat la activitățile de luni.

”Da, m-a invitat. Am vorbit cu Dan Barna si cu Dacian Ciolos si am decis sa accept. Sunt mandru de PNRR, las in urma un plan de tara riguros si realist”, a declarat Cristian Ghinea pentru G4Media.ro.

Ce spune anunțul CE

Comisia Europeană a anunțat într-o informare oficială ca Ursula von der Leyen va avea întâlniri cu Iohannis și Cîțu, urmând să fie vizitat și Spitalul Universitar din Capitală.

„În timpul vizitei sale, preşedinta von der Leyen se va întâlni cu preşedintele României, Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu. Cei trei înalţi oficiali vor vizita Spitalul Universitar Bucureşti, care ar putea beneficia de finanţare prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă. La finalul vizitei, cei trei demnitari vor susţine o conferinţă de presă”, conform anunţului CE.

Conferinţă de presă comună este programată de la ora 18.15.

Anunțul făcut de Florin Cîțu

 „Pentru România, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este nu doar documentul în baza căruia vom putea beneficia de o alocare de 29,2 miliarde de euro, ci şi garanţia că investiţiile şi reformele vor fi coordonatele următorilor ani.

România se raliază, aşa cum este firesc, obiectivelor ce caracterizează economiile dezvoltate: modernizarea infrastructurii de transport şi medicale, economie verde, digitalizare. Apreciez colaborarea cu partenerii noştri europeni pentru definitivarea PNRR. Guvernul este pregătit să atragă fondurile de care va beneficia România şi determinat să aplice programele de reformă”, a mai explicat Florin Cîţu.

Polonia și Ungaria nu primesc bani prin PNRR

Comisia Europeană a anunțat recent că nu aprobă PNRR-urile Poloniei şi Ungariei din cauza statului de drept.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este structurat pe 15 componente care acoperă şase piloni: tranziţia verde; transformarea digitală; creşterea inteligentă, sustenabilă şi favorabilă incluziunii; coeziunea socială şi teritorială; sănătate, rezilienţă economică, socială şi instituţională; politici pentru noua generaţie.

Cookies