Urne mobile pentru pacienții din mai multe spitale din București. Reprezentanți Floreasca: Există cereri pentru urna mobilă, dar încă nu sunt centralizate

07 iun. 2024
163 afișări
Urne mobile pentru pacienții din mai multe spitale din București. Reprezentanți Floreasca: Există cereri pentru urna mobilă, dar încă nu sunt centralizate
Urne mobile pentru pacienții din mai multe spitale din București. Reprezentanți Floreasca: Există cereri pentru urna mobilă, dar încă nu sunt centralizate | Sursă foto: INQUAM Photos/ Cornel Putan

Reprezentanții mai multor spitale din București anunță că au fost înregistrate cereri pentru urne mobile. Pacienții din mai multe unități medicale din Capitală vor vota cu urna mobilă.

Vot cu urne mobile în mai multe spitale din București

În acest weekend, pe 9 iunie 2024, au loc alegerile locale și europarlamentare. La nivel național, vor fi aproape 19.000 de secții de votare. Președintele AEP declară că 18.968.054 de persoane vor avea drept de vot.

Reprezentanții mai multor spitale au declarat, pentru Agerpres.ro, că pentru votul de duminică au fost înregistrate cereri pentru urna mobilă.

Bogdan Oprița, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, a declarat că există cereri pentru vot cu urna mobilă, dar „încă nu sunt centralizate.”

Și managerul Institutului Clinic Fundeni, Anca Coliță, a afirmat că în unitatea medicală pe care o conduce se va vota cu urna mobilă.

Potrivit medicului, până vineri la prânz, aproximativ 30 de persoane depuseseră cerere pentru a vota în spital.

Comandatul Florentina Ioniță Radu a afirmat că și la Spitalul Militar Central „Carol Davila” se va vota cu urna mobilă.

La spitalul „Bagdasar Arseni”, potrivit purtătorului de cuvânt Florin Bica, au fost depuse cereri de vot pentru alegerile de duminică.

De asemenea, și la Spitalul Universitar de Urgență București se va vota cu urna mobilă.

Secțiile de votare vor fi deschise până la 22:00

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că secțiile de votare se vor închide cu o oră mai târziu față de alegerile precedente. Prin urmare, duminică 9 iunie, atât la alegerile locale, cât și la europarlamentare, oamenilor li se pun la dispoziție o oră în plus.

Conform președintelui AEP, președinții secțiilor de vot pot decide prelungirea votului până la 23:59, dacă situația impune.

În plus, Toni Greblă, președintele AEP, a declarat că cetățenii nu pot vota cu pașaportul simplu în țară. În schimb, aceștia pot vota cu cartea de identitate sau alt document echivalent.

Te-ar putea interesa și:

Cookies