Urmează zile geroase în București. PS6 oferă cazare și mâncare caldă persoanelor fără adăpost

06 feb. 2023
169 Afișari
Urmează zile geroase în București. PS6 oferă cazare și mâncare caldă persoanelor fără adăpost
Urmează zile geroase în București. PS6 oferă cazare și mâncare caldă persoanelor fără adăpost. Imagine simbol: Freepik

Temperaturile vor fi scăzute în București în zilele ce urmează, de aceea, PS6 a anunțat că va oferi sprijin persoanelor fără adăpost.

Cei care locuiesc pe stradă vor fi identificați de către asistenții sociali și vor fi conduși la adăpostul de noapte aflat în subordinea instituției.

În perioada următoare, temperaturile vor înregistra valori scăzute în Capitală și asistenții sociali ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 monitorizează persoanele fără adăpost din comunitate. Zilnic, în intervalul orar 21.00 – 23.00, cei care locuiesc pe stradă sunt identificați și conduși la adăpostul de noapte aflat în subordinea instituției, anunță DGASPC pe Facebook.

Adăpostul dispune de 60 de locuri pentru persoanele fără adăpost

DGASPC Sector 6 a anunțat sâmbătă, 4 februarie, că va monitoriza și ajuta persoanele fără adăpost. Adăpostul de noapte aflat în subordinea DGASPC Sector 6 dispune de un număr total de 60 de locuri. 40 dintre aceste locuri sunt destinate bărbaților, iar restul de 20, femeilor.

Serviciile oferite în cadrul adăpostului sunt:

  • cazare
  • hrană caldă
  • igienă
  • îmbrăcăminte
  • medicină primară
  • informare
  • consiliere psihosocială
  • servicii medicale gratuite
  • întărirea sau dezvoltarea unor abilități de viață independentă.

Bucureștenii sunt rugați să ajute la identificarea persoanelor fără adăpost

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 roagă cetățenii să sune la numărul de telefon din postare, în cazul în care văd persoane fără adăpost:

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 îi roagă pe toți cetățenii care cunosc cazuri de persoane fără adăpost pe raza sectorului să sune imediat la numărul 0731.62.48.49, care funcționează nonstop, sau la următoarele numere:
  • 021.9970, disponibil de luni până duminică în intervalul orar 08.00 – 20.00
  • 021.317.63.11, de luni până vineri în intervalul orar 08.00 – 16.30
În cazul în care întâlniți persoane a căror stare de sănătate necesită acordarea unor îngrijiri medicale de urgență, vă rugăm să apelați mai întâi la numărul 112, și apoi la numerele menționate mai sus.

Și PS1 sprijină persoanele fără adăpost

PS1 a anunțat pe Facebook că îi va găzdui pe cei fără locuință în 3 centre sociale. În plus, le asigură îmbrăcăminte, hrană, asitență medicală și materiale de igienă personală.

Avertizare meteo de temperaturi scăzute în Capitală: Sună la DGASPC Sector 1 dacă vezi pe stradă persoane fără adăpost!
Meteorologii ne anunță că la sfârșitul acestei săptămâni vremea se va răci considerabil și în București. În acest weekend, pe timpul nopții temperaturile vor fi negative și se vor semnala intensificări ale vântului. Persoanele fără adăpost de pe raza Sectorului 1 pot fi găzduite, pe toată perioada în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, în centrele sociale ale Primăriei Sectorului 1.

Citește mai multe AICI.

Doamnele fără adăpost din centrul social al Sectorului 6 se pregătesc pentru târgul de Mărțișor

Femeile fără adăpost s-au dovedit a fi foarte creative: confecționează ornamente pentru târgul de Mărțișor. DGASPC a postat câteva poze cu activitatea femeilor și a anunțat că munca lor va fi răsplătită:

Afară este frig! Dar, în adăpost este cald și avem multă treabă: lucrăm de zor pentru Mărțișor!
Doamnele fără adăpost, găzduite în centrul din Sectorul 6, au o misiune foarte importantă și creativă – se pregătesc pentru târgul de Mărțișor.
Rămâneți cu noi, în curând veți afla cum puteți răsplăti munca lor și cum puteți avea cele mai frumoase mărțișoare și aranjamente florale! anunță DGASPC pe Facebook.
Doamne fără adăpost, confecționează mărțișoare
Doamne fără adăpost din Sectorul 6, confecționează mărțișoare. Sursa foto: Facebook/ Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6
Aranjamente florale confecționate de femei fără adăpost din Sectorul 6
Aranjamente florale confecționate de femei fără adăpost din Sectorul 6. Sursa foto: Facebook/ Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6

Te-ar putea interesa și:

Cookies