Urmează stația de metrou „Opera Română”. Noul nume pentru „Eroilor 2” până la finalul anului

23 aug. 2021
403 Afișari
Urmează stația de metrou „Opera Română”. Noul nume pentru „Eroilor 2” până la finalul anului
Urmează stația de metrou „Opera Română”. Noul nume pentru „Eroilor 2” până la finalul anului. Sursă foto: seebucharest.ro

Atenție, călători. Urmează stația de metrou „Opera Română”. Acesta va fi noul nume pentru „Eroilor 2” până la finalul anului. Care este explicația redenumirii stației.

Urmează stația de metrou „Opera Română”. Acesta va fi noul nume pentru „Eroilor 2” până la finalul anului, anunțul a fost făcut de Opera Națională din București, potrivit news.ro.

Urmează stația de metrou „Opera Română”

Stația de metrou „Eroilor 2”, de pe magistrala 5, va purta numele de „Opera Română”. Schimbarea nu este definitivă, ci doar până la finalul anului 2021.

Această modificare este un titlu onorific pentru Opera Națională din București care împlinește 100 de ani anul acesta.

Recomandăm și: Atenție, se închid ușile! De ce este atât de bizară și de periculoasă stația de metrou din Piața Romană, zisă și „stația sinucigașilor”

Cum a ajuns această inițiativă să se concretizeze? S-a dorit ca România să semene cu marile capitale europene, acolo unde staţia de metrou este redenumită după opera principală din ţara respectivă, potrivit unui anunț transmis de Opera Națională din București, conform sursei citate.

Opera Națională din București a fost construită între anii 1950 – 1952. Clădirea a fost inaugurată un an mai târziu, în 1953.

Curioșii pot viziona Sala Mare a Operei prin intermediul unui tur virtual, chiar pe site-ul instituției, AICI. Aceasta este unică în București datorită eleganței sale, dar și pentru că este singura care îmbină ambianța arhitecturală specifică cu posibilitățile tehnice ale scenei, dar și un spectacol calitativ.

Recomandăm și: A început consultarea publică pentru extinderea metroului în Sectorul 5. Proiectul, care prevede 13 noi stații, va fi realizat de PMB, PS5 și METROREX

Sala Mare a Operei Naționale din București are o capacitate de 915 locuri. Aici au loc principalele spectacole de balet și operă.

Din când în când, se țin spectacole și în Foaierul Galben, ce are o capacitate de aproximativ 130 de persoane. Aici au loc uneori concerte sau recitaluri, dar şi recepţii. Ambele foaiere sunt folosit și pentru întâmpinarea publicului, dar și pentru expoziţii.

Stația de metrou „Eroilor 2” se află la doi pași de Piața Operei din București.

Cookies