Urmează să pleci în Mykonos? Trebuie să știi că au fost introduse noi restricții

17 iul. 2021
100 Afișari
Urmează să pleci în Mykonos? Trebuie să știi că au fost introduse noi restricții
Urmează să pleci în Mykonos? Trebuie să știi că au fost introduse noi restricții

Urmează să pleci în Mykonos? Trebuie să știi că au fost introduse noi restricții pe insula grecească, valabile până la data de 26 iulie.

Urmează să pleci în Mykonos? Trebuie să știi că au fost introduse noi restricții.

Noi restricții în Mykonos

Mykonos este cunoscută ca fiind o insulă pentru petrecerile bogaților și este una dintre cele mai populare locații din Grecia. Insula elenă reușește să atragă peste 1 milion de vizitatori în fiecare sezon estival. Mykonos este vizitată și de vedetele de la Hollywood, modele şi sportivi celebri, potrivit Reuters.

Pe insulă a apărut un „îngrijorător focar local”, iar Ministerul pentru Protecţie Civilă a anunțat interzicerea muzicii în Mykonos pe tot parcursul zilei. De asemenea, circulația pe timpul nopții a fost restricționată între orele 01:00 şi 06:00. Singurele persoane care vor putea circula noaptea sunt cele care muncesc (se duc sau se întorc de la serviciu) sau persoanele care au urgențe medicale și trebuie să se deplaseze la spital.

Recomandăm și: 3 locuri mai puţin faimoase pentru Rusalii, în Grecia

Restricțiile din Mykonos vor fi în vigoare până pe data de 26 iulie 2021.

Grecia este dependentă de turism, acesta reprezintă o cincime din Produsul Intern Brut (PIB). De aceea are o nevoie arzătoare ca noul sezon turistic să fie la fel ca cele dinainte de pandemia cauzată de COVID-19. Încasările s-au prăbușit în anul 2020, iar țara are nevoie să se refacă.

Cazurile de COVID sunt în creștere

Numărul infecțiilor din Grecia a crescut în ultimele săptămâni, iar guvernul elen a introdus obligativitatea imunizării pentru întregul personal medical şi personalul care lucrează în casele pentru bătrâni. De asemenea, autoritățile au introdus și restricții care nu le permit persoanelor nevaccinate accesul în interiorul cluburilor și restaurantelor.

Amintim că, în Grecia au fost introduse noi condiții de călătorie. CNSU a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar noua reglementare urmează să intre în vigoare de luni, 19 iulie 2021.

Potrivit informațiilor transmise de MAE, românii care urmează să plece în Grecia trebuie să prezinte câteva documente. Poți citi mai multe aici: V-ați făcut deja rezervările? Noile condiții de călătorie în Grecia, Spania și Cipru. Tot ce trebuie să știi înainte de a pleca în vacanță

Cookies