Urmează două săptămâni grele în Gara de Nord. Apel al celor care oferă ajutor refugiaților în această perioadă: ”Avem nevoie reală de oameni”

19 apr. 2022
571 Afișari
Urmează două săptămâni grele în Gara de Nord. Apel al celor care oferă ajutor refugiaților în această perioadă: ”Avem nevoie reală de oameni”

Unul dintre cei mai vechi voluntari din Gara de Nord, care a oferit ajutor încă de la începutul războiului, anunță că acum, mai mult ca niciodată, este nevoie reală de oameni care să se ofere voluntar să ajute refugiații.

Ella Mihaela Cristea, voluntar în Gara de Nord din 2 martie, scrie în grupul Uniți pentru Ucraina că, pentru a asigura asistență refugiaților, este nevoie de translatori și de voluntari români pentru bucătărie, servire și alte activități.

„Să continuăm să ținem de mână mamele și copii Ucrainei și de sărbători, vă rog!”, este apelul lansat de Ella Mihaela Cristea.

„E perioada sărbătorilor, unii dintre voluntarii existenți au plecat sau vor pleca la rude în alte orașe pentru că au copiii vacanță așa că vă rog, mai ales în aceste două săptămâni (săptămâna de dinainte și săptămâna de după Paște), dacă vă puteți rupe câteva ore din timpul vostru, oricând, în orice zi, veniți în Gara de Nord.

E nevoie de OAMENI..e nevoie de implicare, în continuare sunt necesare resurse fizice, resurse materiale, donații de timp și produse..”, mai spune ea pe Facebook.

O ședință de criză a avut loc duminică în Gara de Nord, la care a participat prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru. Autoritățile care gestionează centrul de control al refugiaților din Gara de Nord s-au întâlnit cu reprezentanții ONG-urilor și voluntarilor, după ce pe Facebook au apărut acuzații legate de dezorganizare, iar câțiva voluntari s-au retras din activitate.

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies