Urme de erbicid în 14 tipuri de bere germană

de:
25 feb. 2016
0 Afișari
Urme de erbicid în 14 tipuri de bere germană

Potrivit studiului realizat de Institutul pentru Mediu din Munchen, în produsele celor mai vândute 14 mărci de bere din Germania a fost detectat peste 0,1 micrograme de glifosat, un erbicid utilizat pe scară globală din anii ’70. Nivelul maxim permis este de 0,1 micrograme în litrul de apă, informează news.ro.

Berea Hasseroeder, produsă în landul Saxonia-Anhalt, din estul ţării, conţine cel mai ridicat nivel – 29,74 microgram de glifosat pe litru. Cel mai scăzut nivel, 0,46 micrograme pe litru, a fost detectat în berea Augustiner, produsă la Munchen.

Potrivit institutului de la Munchen, producătorii de bere nu monitorizează sufficient de atent ingredientele primite.

Asociaţia berarilor Brauer-Bund a transmis, într-un comunicat, că studiul a fost făcut pe un număr mic de eşantioane, iar rezultatele nu sunt credibile.

La rândul său, Institutul Federal pentru Evaluarea Riscurilor a dat asigurări că nivelul de erbicid detectat nu reprezintă un pericol pentru sănătate.

„Un adult ar trebui să bea în jur de 1.000 de litri pe bere pe zi pentru a ingesta o cantitate suficient de mare încât să îi afecteze sănătatea”, se arată într-un comunicat.

Potrivit Reinheitsgebot, legea germană a purităţii – una dintre cele mai vechi legi de siguranţă alimentară din lume, impusă în urmă cu 500 de ani – berarii trebuie să folosească numai malţ, hamei, drojdie şi apă.

Uniunea Europeană analizează în present dacă să prelungească sau nu autorizaţia pentru glifosat. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că substanţa poate fi cancerigenă, dar Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară a negat această ipoteză.

Germania este cel mai mare producător de bere din Europa, cu peste 5.000 de mărci diferite.

 

Cookies