„Următoarele 24 de ore sunt cruciale pentru Ucraina”, anunță Vladimir Zelenski. Delegațiile Ucrainei și Rusiei se vor întâlni luni dimineață

28 feb. 2022
847 Afișari
„Următoarele 24 de ore sunt cruciale pentru Ucraina”, anunță Vladimir Zelenski. Delegațiile Ucrainei și Rusiei se vor întâlni luni dimineață
„Următoarele 24 de ore sunt cruciale pentru Ucraina”, anunță Vladimir Zelenski. Delegațiile Ucrainei și Rusiei se vor întâlni luni dimineață. Sursa foto: TV8.md

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a anunțat faptul că următoarele 24 de ore sunt esențiale în ceea ce privește rezistența armatei ucrainene. Între timp, armata rusă a început de la primele ore ale dimineții bombardamentele asupra celor mai importante orașe ucrainene, Harkov și Kiev, care se află în continuare sub controlul armatei ucrainene.

A cincea zi de război care a precedat invazia rusească asupra Ucrainei a început cu noi bombardamente asupra orașelor Kiev și Harkov, care rezistă asaltului trupelor rusești. Deși tensiunile de pe nu par să se apropie de un final, în această dimineață va avea loc o întâlnire între delegațiile Rusiei și Ucrainei. Acest fapt a fost anunțat încă de duminică după-amiază de președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, însă delegația ucraineană ar fi avut probleme „logistice” care au împiedicat deplasarea la locul negocierilor.

A cincea zi de război în Ucraina. Ziua de astăzi este crucială, anunță președintele Vladimir Zelenski

Sirenele de bombardament continuă însă să se audă pe străzile celor mai mari orașe din Ucraina, fapt care anunță că ofensiva rusă este departe de a se încheia. În acest sens, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a afirmat în cadrul unei convorbiri pe care a avut-o în urmă cu câteva ore cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson, faptul că următoarele 24 de ore vor fi cruciale pentru Ucraina, conform BBC.

În replică, premierul britanic, confirmat de Guvernul britanic, a transmis că va facilita transferul de armament armatei ucrainene. Mai mult, acesta a lăudat modul în care atât cetățenii cât și civilii s-au mobilizat și rezistă în fața ostilităților armatei rusești.

Ziua de luni ar putea aduce negocieri între delegația rusă și cea ucraineană

Dimineața zilei de luni, 28 februarie, ar putea aduce negocierile anunțate între delegațiile Ucrainei și Rusiei. Agenția rusă TASS susține faptul că negocierile ar urma să aibă loc în această dimineață, și că nu este vorba despre o amânare a negocierilor ce au fost indicate încă de duminică după-amiază.

Motivul pentru amânarea discuțiilor ar fi logistica delegației ucrainene. Locația exactă nu va fi dezvăluită, pentru a asigura un grad cât mai ridicat de siguranță pentru participanți.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski anunțase duminică faptul că a acceptat să negocieze cu Rusia, discuțiile urmând să aibă loc la granița dintre Ucraina și Belarus, nu departe de orașul Cernobîl.

 

Cookies