ARHIVA B365

URMĂRIREA PENALĂ pentru doi foşti miniştri, INVALIDATĂ de Biroul Permanent al Senatului

Preşedintele Comisiei Juridice, senatorul Cătălin Boboc, a declarat că audierile vor avea loc marţi, la ora 15.00, scrie stiripesurse.ro.

Comisia juridică a Senatului a dat iniţial aviz favorabil cererilor de urmărire penală fostului ministru Varujan Vosganian, din partea DIICOT, respectiv Ion Ariton, din partea DNA.

DIICOT a înaintat în urmă cu o săprămână procurorului general Tiberiu Niţu referatul prin care se solicită realizarea demersurilor necesare către Senat în vederea formulării cererii de urmărire penală pentru fostul ministru Varujan Vosganian în dosarul Romgaz. Vosganian este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Varujan Vosganian nu este la prima experienţă de acest gen. În septembrie 2013, DIICOT a solicitat începerea urmăririi penale împotriva lui Vosganian, însă majoritatea USL din Senat a respins cererea.

În cazul fostului ministru Ion Ariton, cererea de urmărire penală a fost formulată de DNA, în Dosarul Galei Bute. Ariton este acuzat de participație improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button