Urmărire penală pentru ultraj contra bunelor moravuri, în cazul incidentelor cu ministrul Culturii

de:
18 oct. 2013
1 Afișari
Urmărire penală pentru ultraj contra bunelor moravuri, în cazul incidentelor cu ministrul Culturii

Ministrul Daniel Barbu a fost implicat într-un incident provocat de mai mulţi protestatari faţă de proiectul Roşia Montană, care l-au huiduit şi nu l-au lăsat să plece cu maşina în care se afla decât cu intervenţia forţelor de ordine. În plus, luneta maşinii a fost spartă.

Deocamdată, şaisprezece persoane implicate în incidentul de joi seară au fost identificate, alături de mai mulţi martori, a anunţat, vineri, şeful Poliţiei Capitalei, Mihai Pruteanu.

Poliţia Capitalei s-a autosesizat în acest caz, protestatarii care s-au manifestat agresiv fiind identificaţi cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere din zonă.

Totodată, Ministerul Culturii a înaintat o plângere la Poliţia Capitalei, pentru distrugerea autoturismului în care se afla demnitarul.

Daniel Barbu a participat, joi seară, la evenimentul „Cafeneaua critică”, de la ora 19.00, în Club A. Câteva zeci de manifestanţi veniţi la local au întrerupt dezbaterea, au desfăşurat pancarte în jurul lui Barbu şi au aruncat înspre acesta cu bancnote false, pe care era tipărit portretul lui. Tot ei i-au întins lui Barbu o pungă cu monede şi l-au huiduit, întrebându-l „Câţi bani ţi-ai luat?” şi cerându-i demisia.

Cookies