ARHIVA B365

Urmărire penală în rem pentru amenințare, după declarațiile UDMR

Redăm comunicatul DIICOT:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus la data de 15 decembrie, în temeiul art. 305 alin. 1 şi 2, începerea urmăririi penale „in rem” sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare prev. de art. 206 Cp săvârşită în condiţiile Legii nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Procurorii D.I.I.C.O.T s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în data de 13.12.2014 de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al Uniunii Maghiare din România (UDMR) de la Târgu Mureş au fost făcute declaraţii susceptibile de a întruni elementele infracţiunii prevăzute de art. 206 Cp săvârşită în condiţiile Legii nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Deputatul Bogdan Diaconu a depus, miercuri, o plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva primarului din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, pe care il acuza de infractiuni contra securitatii nationale si instigare la ura si discriminare.

Plangerea penala porneste de la declaratiile date de Antal Arpad in data de 13 decembrie de la tribuna Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) al UDMR.

„Il rog pe domnul Frunda (Gyorgy Frunda, consilier al premierului – n.red.) sa isi roage seful, prim-ministrul Romaniei, sa il instruiasca pe prefectul de Covasna sa ii lase in pace pe maghiari. (…) Daca nu, in secuime s-ar putea intampla ce s-a intamplat la Targu Mures in 1990”, a spus Antal Arpad, potrivit traducerii oficiale, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de deputatul Bogdan Diaconu.

Acesta mai afirma ca primarul din Sfantu Gheorghe a sustinut in cadrul aceluiasi eveniment ca deputatul Marko Attila, condamnat pentru retrocedarea unui imobil, a cerut protectia SUA si a Ungariei, iar maghiarii trebuie sa fie alaturi de el si sa recurga la actiuni inclusiv de genul celei de la Cluj-Napoca, cand s-a oprit demolarea unei biserici.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button