Urmărire în București, noaptea trecută. Pentru că se știa cu „musca pe căciulă”, un șofer nu a oprit la semnalele polițiștilor. Când l-au prins, oamenii legii au găsit droguri în mașină

09 aug. 2023
409 afișări
Urmărire în București, noaptea trecută. Pentru că se știa cu „musca pe căciulă”, un șofer nu a oprit la semnalele polițiștilor. Când l-au prins, oamenii legii au găsit droguri în mașină
Urmărire în București, noaptea trecută. Pentru că se știa cu „musca pe căciulă”, un șofer nu a oprit la semnalele polițiștilor. Când l-au prins, oamenii legii au găsit droguri în mașină | Sursă foto: Inquam Photos_Cornel_Putan

Urmărire în traficul din București: Un bărbat a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor rutieri, iar aceștia au pornit în urmărirea lui și l-au prins. Se pare că bărbatul respectiv avea droguri în mașină.

Incidentul s-a petrecut miercuri dimineață

Potrivit Digi24, un bărbat în vârstă de 32 de ani a refuzat să oprească mașina la semnalele polițiștilor, continuându-și deplasarea. Ulterior, polițiștii au plecat în urmărirea lui și au reușit să îl imobilizeze.

Evenimentul a avut loc miercuri dimineață, în jurul orei 04:20, pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei.

Conducătorul autovehiculului nu s-a conformat semnalului şi a refuzat să oprească, continuându-şi deplasarea. În continuare s-a procedat la urmărirea vehiculului, ulterior acesta fiind oprit. Persoana care se afla la volanul autovehiculului a fost imobilizată de către poliţiştii rutieri, iar după stabilirea identităţii s-a constatat faptul că este vorba despre un bărbat în vârstă de 32 de ani”, a transmis Brigada Rutieră.

Bărbatul respectiv a refuzat și să fie testat pentru consumul de alcool și droguri și, astfel, a fost dus la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, pentru prelevarea de mostre biologice.

De asemenea, în urma controlului efectuat, polițiștii au găsit mai multe substanțe din categoria drogurilor de risc.

În acest context a fost deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de substanţe psihoactive, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri” a mai transmis Brigada Rutieră, citată de Digi24.

Care sunt cele mai periculoase droguri

Câteva studii realizate în anul 2017 arată că aproximativ 750.000 de decese pe an sunt cauzate de consumul abuziv de droguri, iar la nivel global aproximativ 0,9% din populație a dezvoltat o tulburare în urma consumului de droguri, potrivit romedic.ro.

Studiile au demonstrat că 55% dintre tulburările dependenței de droguri provin din cauza consumului de opioide, iar aproximativ 15% din cauza consumul de canabis.

În anul 2021, în top 10 cele mai periculoase droguri se încadrau următoarele:

  • 1. Fentanilul;
  • 2. Oxicodona;
  • 3. Heroina;
  • 4. Cocaina;
  • 5. Metamfetamina;
  • 6. Cocaina Crack;
  • 7. Alcoolul;
  • 8. Benzodiazepinele;
  • 9. Ecstasy;
  • 10. Marijuana.

Te-ar putea interesa și:

Cookies