Urmărire în București, după ce un șofer băut a provocat un accident. Bărbatul a vrut să dea cu mașina peste un echipaj de poliție

18 nov. 2023
348 Afișari
Urmărire în București, după ce un șofer băut a provocat un accident. Bărbatul a vrut să dea cu mașina peste un echipaj de poliție
Urmărire în București, după ce un șofer băut a provocat un accident. Bărbatul a vrut să dea cu mașina peste un echipaj de poliție | Sursa foto: Agerpres

Un bărbat de 50 de ani a fost prins conducând sub influența alcoolului, după ce a provocat un accident în București. Acesta nu a oprit, inițial, mașina și a fost urmărit în trafic, iar polițiștii l-au reținut după ce a încercat să treacă cu autoturismul peste un echipaj.

Un șofer beat, care a provocat un accident în București, a fost reținut de polițiști

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada de Poliție Rutieră au reținut joi, 16 noiembrie, un bărbat de 50 de ani, față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, aflându-se sub influența alcoolului.

Poliția Capitalei a transmis, sâmbătă, că accidentul a avut loc pe 10 noiembrie, în jurul orei 10:30, scrie Antena3.ro.

Atunci, un echipaj de poliție din cadrul Secției 24 Poliție, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au recepționat pe stația de emisie-recepție solicitarea unui echipaj de la Brigada Rutieră care se afla în urmărirea unei mașini. Șoferul autotursimului fusese implicat într-un accident.

Întrucât autoturismul a fost observat de un echipaj din cadrul Secției 24 Poliție, s-a procedat la interceptarea și la încercarea de a-l opri în trafic, folosind semnalele acustice și luminoase. Șoferul a refuzat să oprească, continuându-și deplasarea.

Polițiștii rutieri au spus următoarele:

Ulterior, deși a fost oprit în dreptul unui imobil din Sectorul 5, șoferul a ignorat, și de această dată, dispozițiile polițiștilor, blocând portierele. Totodată, acesta a încercat să-și continue deplasarea, punând în pericol integritatea fizică a polițiștilor aflați lângă autoturismul său. Astfel, s-a procedat la spargerea geamului lateral al portierei stânga-față, moment în care șoferul a fost imobilizat și încătușat.

La fața locului s-a deplasat un echipaj al Brigăzii Rutieră care l-a testat pe bărbatul de 50 de ani cu aparatul alcool-test, rezultatul fiind de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la INML, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cazul a fost preluat de Brigada Rutieră București, în vederea continuării cercetărilor. Ulterior, în baza probatoriului administrat în cauză, pe data de 16 noiembrie 2023 a fost dispusă reținerea bărbatului pentru 24 de ore.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies