Urmărire ca în filme în Capitală: Patru hoți din locuințe, prinși după ce au avariat patru mașini

de:
20 iul. 2013
0 Afișari
Urmărire ca în filme în Capitală: Patru hoți din locuințe, prinși după ce au avariat patru mașini

În perioada iunie – iulie 2013, poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea unei grupări infracţionale, al cărei lider este suspectat ca având preocupări pe linia comiterii infracţiunii de furt din locuinţă, prin metodele „rupere butuc” sau „escaladare”, pe raza municipiului Bucureşti, informează Poliția Capitalei.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orelor 03.30, au fost depistaţi patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 28 de ani, care au escaladat poarta de acces într-un imobil din Sectorul 5 al Capitalei. Folosind mai multe unelte, au rupt sistemul de asigurare al uşii de acces într-o locuinţă, de unde ar fi sustras ceasuri, bijuterii şi bani, prejudiciul cauzat fiind în valoare de aproximativ 87.000 lei.

În vederea prinderii celor în cauză, s-a constituit un dispozitiv de blocare a autoturismului cu care suspecţii au fugit de la locul faptei. Suspecţii au forţat blocajul efectuat, fiind urmăriţi în continuare de poliţişti. La intersecţia Bulevardului Cantemir cu Bulevardul Şincai, conducătorul auto a pierdut controlul autoturismului, avariind patru vehicule parcate regulamentar.

În urma accidentului, a rezultat rănirea uşoară a unuia dintre suspecţi, acesta fiind transportat la o unitate spitalicească, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Din eveniment nu au rezultat alte vătămări de persoane şi nu s-a folosit armamentul din dotare.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că membrii grupării ar fi comis mai multe fapte de acest gen pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale-Sector 4, D.G.P.M.B, cu cei în cauză în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Cookies