Urmările furtunii în Bucureşti: 17 copaci prăbuşiţi şi 9 maşini avariate

de:
25 aug. 2011
0 Afișari
Urmările furtunii în Bucureşti: 17 copaci prăbuşiţi şi 9 maşini avariate

Cele mai mari pagube au fost provocate în Sectorul 1, unde şapte copaci s-au prăbuşit, iar patru autoturisme au fost avariate. În acelaşi sector un cablu electric a fost rupt în urma vântului puternic.

În Sectorul 2, trei copaci au fost doborâţi de vânt, iar două maşini avariate, potrivit datelor transmise Prefecturii Bucureşti de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Pagube importante au fost înregistrate şi în Sectorul 3. Patru copaci au căzut, iar două maşini au fost avariate. În Sectorul 4, cei de la ISU au trebuit să intervină pentru doi arbori prăbuşiţi. Un autoturism a fost avariat.

În Sectorul 5, doar un copac a căzut la pământ, însă niciun autoturism nu a fost avariat. În schimb s-au produs pagube la sistemul de alimentare cu energie electrică. Astfel, un stâlp de tensiune s-a prăbuşit, iar un cablu electric a fost rupt.

“Furtuna de aseară a arătat că nu întotdeauna există colaborare eficientă între Poliţie şi ISU, pe de o parte şi primăriile de sector pe de altă parte. Aseară s-a văzut că unele ADP-uri nu au răspuns rapid solicitărilor ISU sau Poliţiei ci numai după insistenţe repetate. Mă întreb cum ar reacţiona în situaţii mai serioase. Primarilor le cer, deşi am mai făcut-o şi anterior, să ia măsuri cu privire la arborii bătrâni sau uscaţi, care în cazul unor fenomene meteorologice periculoase se pot rupe producând pagube materiale. De asemenea, le cer să aplice ordinul prefectului prin care, la emiterea unei atenţionări meteo de fenomene periculoase, trebuie să se asigure că serviciul de permanenţă funcţionează şi că, în primării, există măcar o persoană care răspunde la telefon. Este ultimul apel, după care vor urma sancţiuni”, a declarat Prefectul Capitalei Mihai Cristian Atănăsoaei.

Cookies