ARHIVA B365

Urcarea pe Podul Basarab: 2,5 milioane euro

Contractul prevede livrarea a patru scări rulante şi a patru ascensoare pentru accesul la staţia multimodală de pe podul hobanat, dar şi a şase trotuare rulante, care vor face legătura între peronul Gării de Nord şi baza scărilor rulante.

„Contractul a fost semnat în ianuarie şi trebuie să se finalizeze în vară”, a declarat pentru zf.ro directorul general al ThyssenKrupp Elevator România, Cristian Bourceanu. El a precizat că acordul a fost încheiat cu asocierea FCC (Spania)-Astaldi (Italia), contractorul general al proiectului de realizare a pasajului.

ThyssenKrupp Elevator România vrea să-şi extindă operaţiunile prin preluarea portofoliului de contracte de întreţinere a ascensoarelor de la unii jucători locali şi şi-a propus să revină în acest an la rulajul de 27 mil. lei (6,4 mil. euro) înregistrat în 2009.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat recent că Pasajul Basarab va fi deschis circulaţiei rutiere la sfârşitul lunii martie.

Pasajul denivelat Basarab va realiza legătura rutieră şi de tramvai între Bd. Nicolae Titulescu – Şos. Orhideelor – Podul Grozăveşti – Bd. Vasile Milea (pentru circulaţia tramvaielor), respectiv Şos. Grozăveşti. Viaductul principal al pasajului are o lungime totală de 1450 de metri, din care 117 metri Podul pe Arce peste râul Dâmboviţa şi 340 de metri Podul Hobanat peste zona Gării de Nord. Bretelele de acces la pasaj au 1126 metri lungime, iar rampele de acces 1250 metri.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button