SMART CITY

UPDATE Şcolile şi grădiniţele NU se redeschid mâine. Rămân închise şi joi

Iniţial, s-a anunţat că şcolile vor fi redeschise joi însă oficialii au revenit asupra acestei decizii. 

„Iniţial, în urma discuţiei cu Primăria, la Inspectoratul Municipiului Bucureşti s-a decis ca unităţile de învăţământ să funcţioneze normal joi. Am cerut însă reanalizarea acestei situaţii deoarece, chiar dacă mâine nu va mai ninge, sunt totuşi 240.000 de elevi, de la grădiniţă până la liceu şi am cerut Inspectoratului să lase şcolile închise şi mâine”, a spus Pricopie, citat de Mediafax. 

Având în vedere evoluţia condiţiilor meteorologice, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis reluarea cursurilor (învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal) în municipiul Bucureşti, începând cu ziua de joi, 30 ianuarie 2014, se arată într-un comunicat de presă al ISMB. Ulterior, decizia a fost schimbată, astfel că şcolile vor rămâne în continuare închise. 

Aceasta este ultima săptămână de şcoală din semestrul I, vacanţa intersemestrială fiind programată de sâmbătă 1 februarie până duminică 9 februarie.

Şcolile şi grădiniţele din Capitală au fost închise luni, marţi şi miercuri, din cauza vremii nefavorabile.

Primaria Capitalei susţine că a intervenit, miercuri, pentru a deszăpezi zonele de acces către unitatile şcolare, aşa căelevii ar trebui să se poată întoarce la şcoală.

Şi profesorii trebuie să încheie situaţiile şcolare pentru că săptămâna viitoare începe vacanţa intersemestrială.

În Capitală sunt circa 240 de mii de elevi şi peste 100 de mii de studenţi. Dacă mai punem la socoteală şi cadrele didactice, în jur de 400 de mii de persoane au stat zilele acestea acasă din cauza vremii, informează corespondentul TVR, Alexandra Bogdan.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button