UPDATE | Primele imagini cu momentul impactului dintre mașina de Poliție și cei doi copii. Ce viteză ar fi avut vehiculul

13 ian. 2022
1086 Afișari
UPDATE | Primele imagini cu momentul impactului dintre mașina de Poliție și cei doi copii. Ce viteză ar fi avut vehiculul
UPDATE | Primele imagini cu momentul impactului dintre mașina de Poliție și cei doi copii. Ce viteză ar fi avut vehiculul. Sursa foto: Captură de ecran Gândul

O cameră de supraveghere din apropierea locului unde s-a produs accidentul de joi dintre o mașină de poliție și doi copii care traversau strada a surprins câteva cadre imediat după momentul impactului. Potrivit martorilor dar și primelor estimări, agentul de poliție ar fi circulat cu viteză peste limita legală.

Începe ancheta în cazul accidentului violent cauzat joi în București de un agent de poliție. Acesta a lovit cu mașina doi copii care traversau regulamentar strada, potrivit martorilor de la fața locului.

Ce viteză ar fi avut șoferul în momentul impactului

O cameră de supraveghere amplasată la câțiva metri de locul impactului, și anume bulevardul Laminorului, a surprins momentul impactului dintre autoturism și cele două fete, în vârstă de 11, respectiv 13 ani.

Pe imagini se poate observa cum mașina de poliție circulă cu viteză ridicată iar în spatele său se ridică nori de praf. Mai mult, se pot observa fragmente din caroserie care se desprind și se împrăștie pe carosabil în urma vehiculului. Viteza estimată cu care ar fi circulat șoferul în momentul impactului este de circa 80 de kilometri la oră, astfel că accidentul a fost iminent.

Polițistul care se afla la volanul autovehiculului era singur în autospecială și momentan nu este clar dacă se afla în misiune sau nu când s-a produs accidentul, potrivit informațiilor oferite de purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Diana Sarca. Mai mult, agentul este relativ nou în Poliție, acesta a fost introdus în instituție în anul 2017.

Poliția Capitalei a declarat că primul apel la 112 îi aparține șoferului

La scurt timp după producerea accidentului, Poliția Capitalei a publicat un comunicat de presă prin intermediul căruia a anunțat că primul apel la 112 a fost efectuat de agentul de poliție care a cauzat impactul.

„Primul apel în sistem 112 a fost formulat de polițistul implicat în evenimentul rutier, prin care a solicitat sprijin medical pentru persoanele rănite. După producerea evenimentului rutier, polițistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, au transmis reprezentanții Poliției Capitalei, potrivit Gândul.

În urma impactului, una dintre fete, în vârstă de 13 ani, a decedat la fața locului, în timp ce cealaltă, în vârstă de 11 ani a fost transportată de urgență la spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, după ce a suferit multiple traumatisme.

Cookies