UPDATE | Motociclistul care a lovit un polițist în Buftea a fost prins după o urmărire ca-n filme cu 200km/h

20 aug. 2022
996 Afișari
UPDATE | Motociclistul care a lovit un polițist în Buftea a fost prins după o urmărire ca-n filme cu 200km/h
UPDATE | Motociclistul care a lovit un polițist în Buftea a fost prins după o urmărire ca-n filme cu 200km/h

Motociclistul care a lovit în noaptea de vineri spre sâmbătă un polițist la marginea Bucureștiului, în apropierea localității Buftea, a fost prins de autorități și a fost condus la parchet pentru continuarea cercetărilor. În urma testării cu aparatul etilotest dar și cu aparatul drug test prietenul care îl însoțea pe suspect a fost depistat pozitiv la canabis. Polițistul, care a fost lovit de motociclist în timp ce făcea semn ca acesta să tragă pe dreapta, se află acum la spital după ce a suferit o fractură de tibie și peroneu.

Motociclistul care l-a lovit în noaptea de vineri spre sâmbătă pe agentul de poliție care a vrut să îl oprească pe DN1A, în apropierea localității Buftea, a fost prins de autorități. Acesta fusese identificat pe camere de filmat, însă fugise de la locul accidentului împreună cu prietenul său. Suspectul a redus inițial viteza de deplasare când polițistul i-a făcut semn să oprească, apoi a întors motocicleta de mai multe ori și a accelerat, lovindu-l pe polițist.

Motociclistul care a lovit un polițist în Buftea a fost prins. A fugit de la locul faptei cu 200 km/h

Polițiștii din zonă au pornit pe urmele celor 2, însă motocicliștii au luat-o la un moment dat pe străzi diferite, astfel că agenții au continuat pe urmele celui care a lovit polițistul, însă urmărirea s-a oprit deoarece suspectul gonea cu 200 de kilometri la oră.

„Poliția Or. Buftea a fost anuntata, prin intermediul stației de emisie-recepție, de către un agent de politie, cu privire la faptul că, colegul său de echipaj a fost acroșat de către o motocicletă, în timp ce efectua procedura de oprire (DN1A, km 20+500) în trafic a acesteia și a alteia, care se deplasa în urma ei.

Atât conducătorul motocicletei implicate, cât și cel de-al doilea, au părăsit locul evenimentului rutier fiind urmăriți de către echipajul Buftea pe str. Știrbei Vodă până la intersecția str. Horia cu str. Cloaca, loc în care motocicliști s-au despărțit.

Echipajul a urmărit în continuare motocicleta care l-a acroșat pe agentul de politir, pierzând-o din câmpul vizual pe str. Milano/DN7 din cauza vitezei mari cu care aceasta circula (aprox. 200 km/h).

La fata locului s-au deplasat imediat grupa operativa care a efectuat verificări, în vederea identificării celor 2 motocicliști și a stabilirii situației de fapt.”, au transmis autoritățile.

Motocicliștii au fost prinși și testați cu etilotestul și cu aparatul drug test

Ambii motocicliști au fost depistați și identificați în cele din urmă. În urma testării cu etilotestul și cu aparatul drug test, motociclistul care l-a însoțit pe suspect a fost depistat pozitiv la canabis.

„Relaționând cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, procurorul de serviciu a incadrat fapta motociclistului ca ultraj, cercetările urmând a fi efectuate de către aceasta unitate de parchet.

La scurt timp, urmare a exploatării imaginilor camerelor de supraveghere și a informațiilor deținute la nivelul Politiei Buftea, au fost identificati ambii motocicliști, aceștia aflandu-se în prezent în custodia politiei și au fost conduși la unitatea de parchet pentru continuarea cercetărilor.

Conducătorii motocicletelor au fost testați cu etilometru și drug test, stabilindu-se faptul ca, cel care a însoțit autorul, a avut rezultate pozitiv cannabis la drug test.”, au mai transmis oficialii poliției.

CITEȘTE ȘI

Cum sună niște jazz? Bucharest Jazz Festival are loc între 16 și 18 septembrie la Combinatul Fondului Plastic. Tot ce trebuie să știți

De astăzi șoferii care conduc fără rovinietă riscă amenzi mai mari. Tot ce trebuie să știți

S-a „spart” gașca. 14 membri ai unei grupări de trafic de cocaină și heroină din București au fost trimiși în judecată

Cookies