Update la platforma de vaccinare anti-COVID. Este vizibilă poziția în lista de așteptare

16 apr. 2021
154 Afișari
Update la platforma de vaccinare anti-COVID. Este vizibilă poziția în lista de așteptare

În sfârșit, platforma de vaccinare anti-COVID-19 a fost optimizată. Acum se poate vedea atât poziția în lista de așteptare, cât și capacitatea de vaccinare a centrului respectiv, anunță autoritățile.

Update la platforma de vaccinare anti-COVID

Aproximativ 97.000 de locuri disponibile pentru programarea la vaccinare erau joi seară.

Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a făcut anunțul mult așteptat de românii care se află pe listele de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID.

„Platforma de programare a fost optimizată!

Acum se poate vedea:
– poziția în lista de așteptare;
– capacitatea de vaccinare.”, anunță CNCAV.

Vaccinare cu AstraZeneca fără programare

Amintim că de vineri, 16 aprilie, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare, în toate centrele din România care au locuri disponibile. Autorităţile recomandă totuși verificarea locurilor disponibile în harta interactivă.

„Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) şi în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri şi instrucţiuni”, a transmis CNCAV.

Sursa citată a precizat că este important ca cei interesaţi să verifice disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma naţională de informare cu privire la vaccinare.

„Prezentaţi-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate. Vaccinarea se va realiza în limita capacităţii de vaccinare a centrului. Asiguraţi-vă că nu aveţi simptome asociate COVID19”, au transmis autorităţile.

De la începutul campaniei de vaccinare în România, au fost vaccinate 2.471.779 de persoane, dintre care 1.527.201 au primit ambele doze de vaccin. România a ajuns la capacitatea de a vaccina peste 80.000 de persoane pe zi.

România este în topul țărilor UE la campania de vaccinare. În urmă cu câteva zile, era pe locul 4 la persoanele vaccinate cu ambele doze și pe locul 7 la totalul dozelor administrate.

Cookies