ARHIVA B365

UPDATE Fostul deputat PDL, Dan Păsat, condamnat la trei ani de închisoare cu executare

După ce va fi supus unor examene medicale de către doctorii Arestului Central al Poliţiei Capitalei, Păsat va fi dus la un penitenciar, pentru executarea pedepsei.

Fostul deputat PDL Dan Păsat a fost condamnat de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare, pentru şantaj şi corupţie, informează Realitatea.net. Magistraţii au mai decis confiscarea sumei de 1,8 milioane lei din conturile politicianului, potrivit Realitatea TV.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme a menţinut integral decizia din 10 aprilie, prin care Dan Păsat a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, fiind astfel respinse recursurile făcute de fostul deputat şi de procurorii DNA.

Constantin Marin a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru două fapte de şantaj, iar Vasile Preda, fost primar al comunei Vărăşti, judeţul Giurgiu, a primit o pedeapsă de opt luni de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă.

Decizia Completului de cinci judecători este definitivă, Dan Păsat urmând să fie încarcerat.

Biroul de executări penale al instanţei supreme va transmite minuta deciziei la Biroul Urmăriri din cadrul Poliţiei Capitalei, ofiţerii urmând să pună în executare mandatul.

În 10 aprilie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Dan Păsat la trei ani de închisoare cu executare pentru trei fapte de şantaj şi la 11 luni de închisoare pentru operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Pedepsele dispuse în cazul lui Dan Păsat au fost contopite, instanţa dispunând ca acesta să o execute pe cea mai grea, de trei ani de închisoare.

Dan Păsat este acuzat de mai multe fapte de șantaj cu violență, realizate în timp ce avea funcția de deputat. Practic, Păsat ar fi exercitat presiuni asupra patronilor unor firme să îi cedeze sume de bani sau lucrări pe bani publici. În stenogramele dosarului sunt prinse conversaţii clare în care Păsat îi ameninţa pe patronii unei companii de construcţii. Pe 9 noiembrie 2010, procurorii au cerut încuviinţarea arestării lui Dan Păsat, iar pe 8 februarie 2011, Camera Deputaţilor a respins cererea. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button