Unul dintre profesorii de la Bioterra a fost reţinut de poliţişti

de:
28 sept. 2012
0 Afișari
Unul dintre profesorii de la Bioterra a fost reţinut de poliţişti

22 de percheziții au avut loc joi dimineață la Universitatea Bioterra, dar și la locuințele unor profesori ai acestei universități private. 40 de profesori universitari au fost ridicaţi de poliţişti într-o o acţiune de amploare a Poliţiei Române. Cei vizaţi sunt acuzaţi de fapte de corupţie şi de fals în acte.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în perioada iunie – iulie 2012, Dulugeac a furnizat informaţii ce nu sunt destinate publicităţii mai multor persoane care au susţinut examenul de licenţă la Universitatea Bioterra Bucureşti, scrie adevarul.ro.

Totodată, în complicitate cu mai mulţi funcţionari din cadrul universităţii, suspectul a modificat notele obţinute la susţinerea lucrării de licenţă sau la alte examene semestriale sau anuale, ori a procedat la notarea unor studenţi fără ca aceştia să susţină respectivele examene.

Adrian Dulugeac este şef de lucrări şi prodecan la Facultatea de Control şi Expertiză a Produselor Alimentare din Universitatea Bioterra. El a fost pus sub acuzare alături de Laura Harcan, şef de lucrări la Facultatea de Drept, în legătură cu divulgarea de subiecte de licenţă.

Angajaţii de la Universitatea Bioterra cercetaţi de procurori ar fi cerut de la studenţi între câteva sute şi 1.000 de euro pentru o mărire de notă şi între 1.000 şi 3.000 de euro pentru o diplomă de licenţă, au declarat, joi, surse judicare citate de Mediafax.

Cookies