ȘTIRI

Unul dintre blocurile pentru care s-a făcut defrişarea ilegală din Parcul Tineretului prinde contur

Cartierul rezidențial „Tineretului Park View”, a cărui edificare a început în 2014, în Parcul Tineretului, este ridicat prin încălcarea autorizației de construire.

Conform riseproject.ro, apartamentele sunt scoase la vânzare, fiind vândute chiar și locuințe-fantomă care nu au fost prevăzute în proiectul inițial de arhitectură.

Reamintim că, ăn lunile mai si iulie 2014, au fost defrisati circa 80 de copaci de pe terenul din Parcul Tineretului retrocedat Marioarei Micsunescu, arborii fiind pusi la pamant pentru a face loc unui cartier de vile cu subsol, parter, doua etaje si mansarda, potrivit constatarilor facute de Garda de Mediu.

Defrisarile nu au avut aviz de la Primaria Capitalei, asa cum cere legea, iar firma responsabila, Constructii Locuinte Noi Chi, a fost amendata de organul de control de doua ori, in total cu 140.000 lei.

Societatea a contestat insa in instanta procesele verbale ale amenzilor, iar pentru prima amenda in valoare de 40.000 lei Judecatoria sectorului 4 a dat castig de cauza celor care au defrisat. Sentinta poate fi atacata cu recurs.

Tineretului Park View” este construit în baza unui contract de asocire încheiat între Marioara Micșunescu, proprietara terenului din parc (în suprafață de 15.000 de mp), și firma Construcții Locuințe Noi Chi SRL, societate înființată și administrată de Ion Chiriță, cea care construiește și vinde cartierul propriu-zis.

Mai multe informaţii, pe riseproject.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button