ARHIVA B365

Unul din Pub-urile închise de ANAF în Regie ripostează cu umor: Au descoperit nedeclarați 3,28 lei

Pe poarta PUB 18 a fost postat următorul afiș, a cărui fotografie a devenit virală pe internet: 

În weekendul trecut, ANAF  a închis mai multe localuri din Regie, între care Pub 18, Roxy Pub și mai multe șaormerii. 

În urmă cu două săptămâni, au fost închise mai multe localuri din nordul Capitalei: 

Localurile a căror activitate a fost suspendată de ANAF sunt: La Belle Epoque, White Horse – Dorobanți, Fattoria – Herăstrău, Harem, PHII 16 Lounge, La Farine, Restaurant Complex Herăstrău, Restaurant Argentine, Mossano Caffe, Pepper Lounge Cafe, Gatto Lounge, Ruby Tuesday (Mall Vitan), Restaurant Casa Dragonului şi Dristor Kebap Mall Vitan. A fost suspendată, de asemenea, activitatea casei de schimb Dristor Exchange din Mall Vitan. –

Conform comunicatului remis redacției B365.ro de ANAF, „Inspectorii ANAF au dispus suspendarea activității a 24 puncte de lucru pentru perioade cuprinse între o lună şi trei luni, amenzi în valoare totală de 899.500 lei şi confiscări de numerar în cuantum total de 95.901 lei, 27.000 euro şi 3.200 dolari SUA.”

Iată ce scriu reprezentanții restaurantului La Farine, despre închiderea localului: „În urma unui control ANAF format dintr-o echipa tanara de domnisoare foarte aranjate si un domn careia ii pasa doar sa isi indeplineasca planul de amenzi, bistro-ul La Farine a fost declarat suspendat si incadrat abuziv la neemitere de bonuri fiscale desi pentru suma de 470 lei gasita in plus in casa exista acte doveditoare ca au fost inregistrati pe casa de marcat in ziua precedenta. Pentru neinregistrearea lor ca fiind folositi cu titlu de bani mici pentru rest in ziua de 15 martie incadrarea era diferita, si nu se aplicau amenzile maxime si suspendarea activitatii pentru 30 de zile. Am depus contestatie care cu siguranta ne va solutiona favorabil acest exces de zel al autoritatilor fata de agentii comerciali care chiar nu fac frauda. Am fost pusi sa dam gauri in usa ca sa isi instaleze sigiliul ceea ce am refuzat.
Asa se fac lucrurile in Romania, noi care aducem bani la buget si cream locuri de munca nu putem primi nici un fel de intelegere.
Va asteptam cat de curand sa ne simtim la fel de bine!”

Conform reprezentanților Pub-ului White Horse, măsura este eronată, deoarece banii găsiți în casă ce nu își aveau justificare în bon fiscal reprezentau, de fapt, bacșișurile chelnerilor și ai barmanilor, nu bani încasați: „Dragi clienti,
In urma unui control ANAF, desfasurat in seara de sambata, 14 martie, orele 23.00, restaurantul White Horse a fost inchis pentru 30 de zile si amendat cu suma de 10.000 lei din urmatoarele considerente:
– la numararea banilor, de catre inspectorii ANAF, s-a gasit o diferenta numerar, in plus de 185 lei in comparatie cu Raportul X Fiscal de Incasari. Aceasta diferenta reprezinta tipsul celor 4 ospatari si un barman din ziua respectiva.
Avand in vedere acestea, consideram ca inchiderea locatiei pentru 30 de zile, pe motiv de frauda fiscala si ne-emitere de bonuri fiscale este complet eronata si exagerata.
Ne cerem scuze clientilor, furnizorilor si tututor colaboratorilor pentru disconfortul creat si speram sa depasim aceasta situatie neplacuta cat mai curand.
Va multumim pentru intelegere si va asteptam cu acelasi drag incepand cu 16 aprilie!”

Reprezentanții ANAF au declarat că bacșișul nu este inclus drept o categorie de încasare, așa încât pentru orice ban din casă trebuia să existe un bon fiscal emis. 

Un mesaj asemănător eswte transmis și pe pagina de Facebook a localului La Belle Epoque, cu patronat comun cu White Horse: „In urma unui control ANAF, desfasurat in seara de sambata, 14 martie, orele 23.00, restaurantul La Belle Epoque a fost inchis pentru 30 de zile si amendat cu suma de 10.000 lei din urmatoarele considerente:
– nerespectarea unei proceduri administrativ-contabile (completare dispozitie de plata predare monetar) prin care se certifica faptul ca, la sfarsitul programului s-au predat banii incasati, de catre ospatari caseriei centrale.
Avand in vedere acestea, consideram ca inchiderea locatiei pentru 30 de zile, pe motiv de frauda fiscala si ne-emitere de bonuri fiscale este complet eronata si exagerata.
Ne cerem scuze clientilor, furnizorilor si tututor colaboratorilor pentru disconfortul creat si speram sa depasim aceasta situatie neplacuta cat mai curand.
Va multumim pentru intelegere si va asteptam cu acelasi drag incepand cu 16 aprilie!”


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button