BAZAR

Parc reprezentativ al Capitalei, transformat în groapă de gunoi

Parcul Gării de Nord a rămas, de mai mulți ani, abandonat de autoritățile locale și s-a transformat într-un depozit pentru gunoaie. Acest lucru este cu atât mai grav cu cât parcul este reprezentativ pentru imaginea Capitalei, fiind primul lucru pe care îl vad turiștii care vin cu trenul în București.

Turiștii străin care vizitează parcul recunosc că arată deplorabil, dar mărturiesc au văzut și locuri mai urâte: în Africa, în Insulele Solomon şi în Moldova, conform unui reportaj al Realitatea.net

Pe blogul personal, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, se laudă cu acest parc.

„În timpul mandatului liberal la Ministerul Transporturilor, primarul Andrei Chiliman a reuşit să treacă parcul din faţa Gării de Nord în posesia administraţiei locale şi, în acest fel, să-l poată reamenaja. La acest parteneriat a participat şi o companie privată, care a contribuit la curăţarea zonei de mizerie şi la redarea spaţiului verde bucureştenilor.

Parcul a fost reamenajat în vara anului 2009. Atunci au fost plantaţi peste 600 de arbori şi arbuşti. De asemenea, a fost instalat un sistem de irigaţie şi au fost amplasate 50 de coşuri de gunoi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button