Unul din cele mai grele şi mai murdare job-uri din Bucureşti, în măruntaiele oraşului VIDEO

de:
21 iun. 2012
2 Afișari
Unul din cele mai grele şi mai murdare job-uri din Bucureşti, în măruntaiele oraşului VIDEO

Angajaţii ApaNova trebuie să elibereze caseta colectoare ce se întinde sub Dâmboviţa de nenumăratele deşeuri care blochează trecerea apei.

Peste 15.000 de metri cubi de gunoaie sunt scoşi anual de lucrătorii ApaNova din subteranul oraşului. O activitate ce presupune dislocarea unui număr impresionant de oameni şi sute de ore de muncă, în cele mai vitrege condiţii.

În cursul desfundării conductelor, depunerile cele mai frecvent întâlnite de muncitori sunt grăsimile solidificate, detergenţii, bucăţile de lemn, cârpele, pungile şi flacoanele din material plastic, bucureştenii confundând, uneori, WC-ul sau canalizarea cu tomberonul de gunoi. Urmările? Blocarea canalizării şi inundaţiile, până la eliberarea acesteia decătre echipele ApaNova

Cele mai elocvente sunt, însă, imaginile:

Apa Nova a finalizat primele investiţii în Caseta de colectare ape uzate de sub râul Dâmboviţa şi a crescut cu 13 procente, într-un an, capacitatea de preluare a apelor uzate şi a celor pluviale. În prezent, Caseta are o capacitate de preluare de 60%.

Compania a montat şi senzori pentru monitorizarea funcţionării Casetei şi a nivelului de serviciu B6, care reglementează capacitatea actuală de tranzit a casetei, maxim 42.75 mc/s – nivel monitorizat în secţiunea Nodului Hidrotehnic Popeşti. Depăşirea acestei valori de debit, antrenează intrarea în funcţiune a deversorului de siguranţă, cu dirijarea excedentului de apă direct în râul Dâmboviţa, prin camera de siguranţă, pentru situaţiile de urgenţă.

În perioada următoare, 27 milioane de euro vor fi direcţionaţi pentru finalizarea echipării canalului deschis şi a Casetei cu echipamente hidromecanice necesare, precum grătare, stavile şi batardouri, finalizarea aţiunii de curăţare a tuturor acceselor şi a legăturilor marilor colectoare cu Caseta, finalizarea acţiunii de eliminare a blocajelor majore din canalul colector, curăţarea acestuia, lucrări de reabilitare a structurii Casetei pe zonele afectate pentru punerea în siguranţă şi reducere a infiltraţiilor, echiparea cu senzori de nivel, debit şi calitate, dotarea Casetei cu echipamente hidromecanice pentru îmbunătăţirea curgerii şi evacuării apei.

Caseta de sub râul Dâmboviţa are o lungime de aproximativ 17,5 km în plan, de la Lacul Morii şi până la Glina, şi 43,4 km în desfăşurare.

Cookies