Unui șofer i s-a făcut foame, așa că a parcat autocarul pe o trecere de pietoni din București și s-a dus să ia pui la rotisor. „Numa’ bun, 45 de lei juma de pui”

12 mai 2023
857 afișări
Unui șofer i s-a făcut foame, așa că a parcat autocarul pe o trecere de pietoni din București și s-a dus să ia pui la rotisor. „Numa' bun, 45 de lei juma de pui”
Unui șofer i s-a făcut foame, așa că a parcat autocarul pe o trecere de pietoni din București și s-a dus să ia pui la rotisor. „Numa' bun, 45 de lei juma de pui”. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un șofer și-a lăsat autocarul parcat pe o trecere de pietoni pentru a merge să își cumpere pui de la o rotiserie din București.

„Cum e rotiseria portughează?”

Șoferul unui autocar a fost surprins parcând autovehiculul pe trecerea de pietoni, chiar lângă o rotiserie din Capitală. Internauții cred că șoferul a parcat neregulamentar pentru a merge să își cumpere mâncare.

Foarte bun. 45 de lei jumătate de pui” – C. G.

Momentul parcării neregulamentare a fost surprins și fotografiat de către un trecător. Ulterior, acesta a postat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”.

Bucureșteanul a spus că autocarul era gol. Nu erau nici călători și nici șoferul.

În imagine se observă cum autovehiculul respectiv ocupă mai mult de jumătate din trecerea de pietoni și încurcă atât circulația autoturismelor, cât și circulația pietonilor.

Un internaut a ironizat situația, adăugând un comentariu la postarea trecătorului, în care a spus că probabil șoferul a parcat așa din obișnuință.

O mai fi făcut stații așa și deja se simte pieton.” – E. R.

Un alt internaut a glumit pe seama rotiseriei unde s-ar fi dus șoferul, întrebând:

Cum e rotiseria portugheză?” – C. N.

Ce amendă pot primi șoferii care parchează neregulamentar

Codul Rutier 2023 interzice oprirea sau staționarea neregulamentară, semnalizate prin indicatoare, conformAntena 3 CNN. Șoferii care parchează neregulamentar pot plăti până la 870 de lei, dar şi puncte de penalizare.

În orice zonă a Bucureștiului, se pot vedea autovehicule parcate fie pe carosabil, în locuri nepermise, fie pe spațiile verzi, fie pe trecerile de pietoni și nu numai.

În 2023, punctul de amendă valorează 145 lei. În cazul în care, un șofer este surprins parcând neregulamentar, acesta riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă. Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 290 de lei, iar cea maximă de 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, șoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies