Unui șofer i-au plăcut atât de mult trotuarele noi tip zebră mutantă din Sectorul 5, că și-a parcat mașina pe unul dintre ele. „Se simte ca pe platformă”

18 mai 2023
4687 Afișari
Unui șofer i-au plăcut atât de mult trotuarele noi tip zebră mutantă din Sectorul 5, că și-a parcat mașina pe unul dintre ele. „Se simte ca pe platformă”
Unui șofer i-au plăcut atât de mult trotuarele noi tip zebră mutantă din Sectorul 5, că și-a parcat mașina pe unul dintre ele. „Se simte ca pe platformă”. Sursa foto: Facebook/ Ești din Sectorul 5, dacă

Abia ce s-au refăcut trotuarele din Sectorul 5, că deja și-a parcat un bucureștean mașina pe unul dintre ele.

„Zici că-i pe platformă”

Un șofer și-a lăsat mașina parcată pe un trotuar nou refăcut din Sectorul 5 al Capitalei. Un trecător a sesizat parcarea neregulamentară și a fotografiat-o. Ulterior, imaginea a fost publicată pe pagina de Facebook „Ești din Sectorul 5, dacă”, alături de descrierea:

Ați avut dreptate cu bordurile mai înalte! Bine, mașinile tot parchează pe trotuar, dar parcă arată altfel așa, de la înălțime.”

Compania de Infrastructură a Sectorului 5 a reamenajat recent trotuarele din sector și a făcut borduri mai înalte. Trotuarele au acum un model unic în București, cu dungi.

Șoferul a profitat de faptul că bordura este mai joasă într-o parte, pentru a putea urca persoanele cu cărucioare, și ș-a urcat cu mașina pe acolo.

Mai mulți bucureșteni au văzut postarea și au adăugat comentarii. Unii au ironizat situația, alții i-au recomandat persoanei care a văzut parcarea neregulamentară să sune la poliție.

Câteva dintre comentarii

  • „Arată mai bine mașina parcată pe trotuarul ăsta dungat. Altă viață!” – R. N.
  • „El a crezut că i-au construit podium să își expună bijuteria, să crape vecinii de ciudă pe averea lui.” – A. A.
  • „Zici că-i pe platformă!” – T. T.
  • „Altfel te vede lumea.” – G. E. V.
  • „Amendat, nu ne civilizăm niciodată, pe unde crede el/ea că trec pietonii?” – C. R.

Un spațiu verde din Sectorul 5 a fost transformat în trotuar

Garda Națională de Mediu a dat amenzi de peste 80.000 de lei deoarece în Sectorul 5 a fost betonată o parte din grădina unui bloc. Ulterior, acea parte a fost transformată în trotuar.

Comisarii Gărzii de Mediu au fost sesizați cu privire la desfășurarea unor lucrări pe Strada Făt Frumos din Sectorul 5 al Capitalei. Printre lucrările sesizate se numără:

  • înlocuirea bordurilor
  • extinderea trotuarelor
  • pavări cu dale de beton şi borduri în grădinile blocurilor

Toate aceste lucrări s-au desfășurat în detrimentul spațiilor verzi și a copacilor din zona respectivă. Executanții lucrărilor au desființat spațiul verde pe anumite porțiuni situate în perimetrul blocurilor din zonă, prin pavare și betonare. Inclusiv copacii au fost încadrați în trotuar.

Comisarii au amendat cele două societăți responsabile de lucrări pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2005, art.71, alin. 1. Valoarea sancțiunilor aplicate este de aproximativ 80.000 de lei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies