Unui bărbat i s-au găsit droguri în bagaj, la Aeroportul Otopeni din București. Le adusese din Marea Britanie și voia să le vândă în România

27 apr. 2023
364 Afișari
Unui bărbat i s-au găsit droguri în bagaj, la Aeroportul Otopeni din București. Le adusese din Marea Britanie și voia să le vândă în România
Unui bărbat i s-au găsit droguri în bagaj, la Aeroportul Otopeni din București. Le adusese din Marea Britanie și voia să le vândă în România. Sursa foto: DIICOT

Un bărbat a încercat să transporte droguri din Marea Britanie în România, însă a fost prins la Aeroportul Henri Coandă din București. Polițiștii au găsit mai multe substanțe interzise în bagajul acestuia.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore

Potrivit IGPR, polițiștii au observat activitatea infracțională a unei persoane, cercetate pentru trafic internațional de droguri de mare risc.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă, lucrători ai Biroului Vamal de Frontieră Călători Otopeni și cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc” se anunță într-un comunicat

Polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă, împreună cu lucrători ai Biroului Vamal de Frontieră Călători Otopeni, au depistat aproximativ 200 de grame de metamfetamină și mefedronă, ascunse în bagajul de cală al unei persoane bănuite.

Din cercetări a reieșit că bănuitul ar fi introdus, în România, transportând pe cale aeriană, din Marea Britanie, drogurile de mare risc, în scopul comercializării acestora”, a explicat IGPR, potrivit Mediafax.

Procurorii au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

În comunicat, DIICOT mai precizază următoarele:

Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Te-ar putea interesa și:

Cookies