ARHIVA B365

Unu din doi maidanezi din Capitală este bolnav de leptospiroză

Directorul Administraţiei pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) din Capitală, Robert Lorentz, atrage atenţia că aproape jumătate din maidanezii prezenţi pe străzile bucureştene sunt bolnavi de leptospiroză, informează gandul.info. Acesta a adăugat că numărul solicitărilor de ridicare a câinilor fără stăpân a crescut de două ori în ultimele 30 de zile.

„Numărul câinilor agresivi a crescut în ultima lună. Până acum, primeam maxim 5-7 telefoane pe zi în care ni se cerea să ridicăm câinii agresivi din anumite zone. Acum numărul lor aproape s-a dublat”, a menţionat Lorentz.

Potrivit statisticilor, de la începutul anului şi până în prezent, aproximativ 10.000 de bucureşteni au ajuns la medic muşcaţi de câini. Agresivitatea patrupedelor este pusă de autorităţi pe seama caniculei din ultima perioadă.

„Leptosiroza canină este o boală infecţioasă care trece în organism prin piele. Este o boală transmisibilă, existând un risc potenţial de îmbolnăvire, şi netratată nu-i de joacă. Poate provoca sângerări sau insuficienţă renală”, a explicat Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button