ARHIVA B365

UNPR Sector 5 a depus plângere penală împotriva lui Vanghelie

„Organizaţia UNPR Bucureşti, Sector 5, reprezentată de preşedintele Corin Romanescu, a depus luni, 11 iulie a.c., plângerea penală nr. 3010553/11.07.2011 la Secţia 24 de Poliţie din Sectorul 5, str. Bazaltului, Nr. 20-30, împotriva primarului Marian Vanghelie şi a echipei sale, care au ameninţat pe data 7 iulie 2011, orele 18.30, membrii UNPR, Bucureşti sector 5 cu bâte, sticle şi săbii”, se arată în comunicatul UNPR sector 5.

În textul semnat de Corin Romanescu, preşedintele filialei sector 5 a UNPR, se mai susţine că agresiunea a fost pregătită de apropiaţii primarului din sectorul 5. „Acţiunea a fost gândită de oamenii lui Marian Vanghelie în frunte cu Aura Ilie, consiliera primarului sectorului 5 şi liderul de zonă aşa cum s-a prezentat în faţa membrilor UNPR Bucureşti, Sector 5. Din cauza acestei intervenţii violente, imaginea şi siguranţa membrilor partidului nostru în sectorul 5 au avut de suferit şi există toate premisele, dacă nu se iau măsuri de prevenţie, ca această situaţie să se repete. Am solicitat organelor abilitate ale statului să intervină şi asteptăm să înceapă cercetările în acest caz, pentru a lămuri lucrurile”, se mai susţine în comunicat.

„Este inadmisibil ca în secolul XXI, în capitala unei ţări europene, să se mai utilizeze astfel de practici, venite parcă din sălbăticie. Considerăm abuzivă intervenţia oamenilor lui Marian Vanghelie şi dorinţa lor de a-şi revendica teritorii din Sectorul 5, Bucureşti. UNPR Bucureşti sector 5 doreşte să afle nevoile şi problemele reale ale cetăţenilor, pentru a-i sprijini în rezolvarea lor. De aceea, organizaţia UNPR Bucureşti sector 5 a gândit un program de întâlniri informale cu oamenii din acest sector. Nu dorim să avem obstrucţionat dreptul nostru constituţional de a ne întruni liber şi paşnic cu locuitorii acestui sector şi de-a comunica cu aceştia”, se mai susţine în comunicatul Uniunii.

Membri ai UNPR Bucureşti sector 5 au fost ameninţaţi, potrivit comunicatului, în data de 7 iulie 2011, „cu bâte, sticle şi săbii, în timp ce se îndreptau spre locul de întâlnire din zona Baduc, la capătul străzii Iacob Andrei, intersecţie cu strada Brăniştari (Sinei)”. „În momentul în care ne-am apropiat de zonă, am fost întâmpinaţi de o femeie care s-a prezentat ca fiind Aura Ilie, consiliera primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, şi liderul de zonă. Doamna era însoţită de un şofer şi mai multe persoane care nu au dorit să se prezinte ameninţându-ne şi spunându-ne să plecăm. La un moment dat, aceştia l-au sunat pe Bogdan Georgescu, <mâna dreaptă a primarului Vanghelie>, pentru a-i raporta că ne-au oprit din desfaşurarea întrunirii şi că nu ne-au permis să ne deplasăm la locul de întâlnire stabilit cu cetăţenii din cartierul respectiv”, mai explică Romanescu în comunicatul remis Newsin.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button