UNPR: Nu am pierdut niciun parlamentar în actuala legislatură. Ce planuri au progresiştii

de:
11 oct. 2013
0 Afișari
UNPR: Nu am pierdut niciun parlamentar în actuala legislatură. Ce planuri au progresiştii

„Suntem singurul partid de la care nu a plecat niciun parlamentar în actuala legislatură. UNPR este un partid tânăr şi avem o adevărată echipă de specialisti. UNPR rămâne aşezat pe stânga eşicherului politic, alături de PSD”, a declarat vineri deputatul Valeriu Steriu, vicepreşedinte UNPR şi preşedintele Comisiei Prezidenţiale pentru Agricultură.
În cadrul celei de-a doua întâlniri a Regionalei Bucureşti-Ilfov a UNPR, şefii progresiştilor au prezentat şi planurile de viitor ale partidului în ceea ce priveşte dezvoltarea Capitalei şi a localităţilor limitrofe.

„Întâlnirea care are loc pune în evidenţă determinarea organizaţiilor din Bucureşti şi Ilfov privind dezvoltarea partidului şi realizarea proiectelor zonale din Strategia de Dezvoltare a Guvernului pentru zona Bucureşti-Ilfov. Avem în vedere trei obiective strategice globale, puternic interconectate: consolidarea competitivităţii regionale, reducerea disparităţilor intra-regionale şi dezvoltarea urbană şi rurală durabilă prin promovarea sistemelor de transport durabile şi reducerea blocajelor din cadrul reţelelor de transport, sprijinirea tranziţiei către o economie de consum scăzut de dioxid de carbon, îmbunătăţirea calităţii mediului, creşterea coeziunii teritoriale regionale, creşterea competitivităţii regionale şi consolidarea cercetării, dezvoltării tehnologice şi inovării”, a declarat Neculai Onţanu, secretarul general al UNPR care a adăugat faptul că, în perspectiva alegerilor de anul viitor, UNPR va susţine candidatul USL pentru prezidenţiale şi că va avea proprii candidaţi la alegerile europarlamentare.

Președintele UNPR Gabriel Oprea a subliniat necesitatea continuării proiectelor susținute de UNPR în cadrul Alianței de Centru Stânga cu PSD și a reafirmat poziția partidului de partener responsabil în USL și angajamentul de a duce la îndeplinire promisiunile din campania electorală, prin sprijinirea concretă a cetățenilor.
„Suntem parteneri loiali în Alianța de Centru Stânga pe care o avem cu Partidul Social Democrat şi în USL. Aceasta nu înseamnă că renunţăm să mai elaborăm proiecte sau că abandonăm propriile opinii pe subiectele majore. Dimpotrivă, este dreptul şi obligaţia noastră să ducem mai departe ceea ce am început şi să ne facem datoria faţă de cei care au avut încredere în noi”, a precizat președintele partidului.

Prezent la conferinţa de presă, liderul grupului de comunicatori ai UNPR, actorul Mugur Mihăescu, celebru în emisiunea „Vacamţa Mare”, a explicat de ce a ales să facă parte din echipa progresiştilor. „Ne-am lovit de dezordine. Multe legi au fost făcute alandala. Ar fi cazul să corectăm prostia. UNPR este un partid militarizat şi eu îmi doresc ordine. Îmi doresc un sistem performant din toate punctele de vedere…Nu contează ce ne separă, ci ceea ce ne uneşte”, a specificat Mugur Mihăescu, fost candidat independent la alegerile pentru fotoliul de primar în Sectorul 5, în 2012, anterior acesta fiind ales preşedinte executiv al Partidului Verde din februarie până în octombrie 2011.

Tot vineri, a avut loc şi conferinţa naţională a organizaţiilor seniorilor UNPR unde Nicolae Gheorghe a fost ales preşedinte. 

UNPR: Politicienii trebuie să ia decizii în sistemul medical numai după consultarea specialiştilor

La începutul acestei săptămâni, la sediul UNPR a fost anunţată, de asemenea, semnarea Protocolului de colaborare dintre UNPR şi Alianţa pentru sănătate din România (APSR). Evenimentul a fost comunicat în prezenţa domnilor Neculai Onţanu, primar al Sectorului 2 al Capitalei şi secretar general al Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Iulian Popescu, deputat şi preşedinte al Departamentului de politici în sănătate al UNPR, Cristian Hotoboc, preşedinte al Alianţei pentru sănătate din România (APSR) şi Vasile Barbu, secretar general al APSR şi preşedinte al Asociaţiei Pacienţilor.

Scopul încheierii acestui pact constă, pe de o parte, în colaborarea, pe bază de parteneriat activ, pentru susţinerea de către UNPR în Parlamentul României a propunerilor de reglementări legislative ale APSR orientate către perfecţionarea sistemului sanitar, iar pe de altă parte în sprijinirea de către APSR a iniţiativelor legislative ale UNPR ce au drept ţintă îmbunătăţirea funcţionării tuturor componentelor sistemului de sănătate.

Cele două entităţi se vor informa reciproc, în fiecare lună, cu privire le iniţiativele, proiectele sau intenţiile relevante pentru sistemul sanitar, vor constitui grupuri comune de lucru, la nivelul judeţelor, cu scopul de a identifica problemele locale şi soluţiile pentru rezolvarea acestora, vor participa împreună la negocieri, consfătuiri, conferinţe, mese rotunde, care au ca obiect situaţia finanţării sănătăţii, vor organiza trimestrial întâlniri destinate analizării informaţiior privind acţiunile, proiectele şi intenţiile comune şi evaluării respectării direcţiilor principale de colaborare şi a acţiunilor convenite reciproc. De asemenea, reprezentanţii APSR vor fi permanent consultaţi în dezbaterile oficiale privind alocarea si repartizarea fondurilor în domeniul sănătăţii. 

Cookies