UNPR anunţă că îl va susţine pe Edward Hellvig, propus la șefia SRI

de:
20 feb. 2015
0 Afișari
UNPR anunţă că îl va susţine pe Edward Hellvig, propus la șefia SRI

„Uniunea Națională pentru Progresul României a pledat, încă de la înființare, pentru stabilitate politică și instituțională. În acest moment, principalul factor de stabilitate îl reprezintă actuala coaliție de guvernare, din care UNPR face parte și pe care o sprijină fără rezerve.

Rămânem loiali parteneriatului corect cu PSD, alături de care formăm Alianța de Centru-Stânga, și vom continua colaborarea foarte bună pe care o avem atât în Guvernul condus de Victor Ponta cât și în Legislativ.

În egală măsură, UNPR susține orice act politic sau instituțional ce vizează consolidarea stabilității. Un astfel de act este, fără îndoială, desemnarea de noi directori pentru Serviciul Român de Informații și pentru Serviciul de Informații Externe. Mai ales în actualul context de securitate și în fața provocărilor interne și externe cărora România trebuie să le facă față, tergiversarea din rațiuni politice a unor astfel de numiri ar fi un gest contrar interesului național.

Prin urmare, salutăm decizia președintelui Klaus Iohannis de a propune un director SRI în persoana lui Eduard Hellvig. UNPR va susține această propunere, așa cum a susținut și creșterea bugetului pentru Apărare, tocmai pentru că aceste propuneri răspund unor exigențe majore ce țin de stabilitate și de apărarea interesului național.

UNPR rămâne așadar consecvent principiilor sale și modului în care a ales să facă politică. Confruntarea între partide, competiția și polemica nu trebuie să afecteze buna funcționare a instituțiilor fundamentale ale țării: Armata, Serviciile de informații și Justiția. Prin urmare, UNPR susține fără rezerve coaliția de guvernare din care face parte și, în egală măsură, susține deciziile președintelui Klaus Iohannis menite să aducă stabilitate, eficiență și performanță în cele trei domenii, evident în acord cu prerogativele sale constituționale”, scriu reprezentanții UNPR în comunicatul citat.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

Cookies