„Universul lui Salvador Dali” poate fi vizitat, pentru prima dată în București, la Hanul Gabroveni. Biletele la expoziție vor fi disponibile începând cu 18 octombrie

15 oct. 2023
8328 Afișari
„Universul lui Salvador Dali” poate fi vizitat, pentru prima dată în București, la Hanul Gabroveni. Biletele la expoziție vor fi disponibile începând cu 18 octombrie
„Universul lui Salvador Dali” poate fi vizitat, pentru prima dată în București, la Hanul Gabroveni. Biletele la expoziție vor fi disponibile începând cu 18 octombrie | Foto simbol: Agerpres

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că expoziția-eveniment „Universul lui Salvador Dali” va putea fi vizitată, pentru prima dată în București, la Hanul Gabroveni. Aceasta poate fi admirată de bucureșteni și vizitatori în perioada 13 decembrie 2023 – 12 mai 2024.

170 de lucrările semnate de Salvador Dali vor putea fi admirate, în premieră, la București

Expoziția-eveniment „Universul lui Salvador Dali” va putea fi vizitată pentru prima dată la București, mai exact la Hanul Gabroveni. Este cea mai amplă expoziție cu lucrări originale ale celebrului artist Salvador Dali. Aceasta este prezentată de Primăria Municipiului București, prin ARCUB.

Expoziția prezintă 170 de lucrări, printre care:

 • sculpturi,
 • grafică,
 • gravuri,
 • litografii,
 • miniaturi din aur,
 • rubine,
 • diamante,
 • smaralde,
 • safir și sticlă,
 • mobilier suprarealist.

Toate acestea ilustrează geniul extravagantului artist Salvador Dalí.

Obiectele expuse fac parte din cea mai importantă colecție privată ce conține lucrări semnate de Salvador Dalí, aparținând renumitului colecționar de artă Beniamino Levi, mai spune primarul Nicușor Dan.

Biletele pentru expoziția-eveniment „Universul lui Salvador Dalí”, care va putea fi admirată la ARCUB, vor fi disponibile, la prețuri variabile, începând de miercuri, de pe data de 18 octombrie.

Mai multe detalii vor fi disponibile pe arcub.ro și universuldali.ro.

Sursa foto: Facebook - Nicușor Dan
Sursa foto: Facebook – Nicușor Dan

Art Safari prezintă Stars Edition

Art Safari revine cu o nouă ediție de cinci stele dedicată starurilor la Palatul Dacia-România de pe Lipscani. Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A, Londra vor putea fi vizitate în cadrul acestei ediții.

Noua ediție de la Art Safari se va încheia pe data de 14 ianuarie 2024, deci, până atunci, bucureștenii au ocazia să trăiască o altfel de experiență.

Pe scurt, la Art Safari vor avea loc numeroase activități pe durata aceste ediții. De exemplu, corul Madrigal prezintă un show complet al muzicii, cu experiențe interactive și multisenzoriale pentru toată familia, chiar și pentru femei însărcinate și bebeluși. Acesta marchează aniversarea de 60 de ani.

Viața de noapte a Bucureștiului din perioada Belle Époque până la final de comunism, se află în lumina reflectoarelor în „De la frici uitate la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, unde curator este Adrian Majuru.

Victoria & Albert din Londra vine pentru a doua oară la Art Safari și aduce în premieră expoziția „Bags: Inside Out”. Genți super valoroase care au scris istorie: celebra „Baguette” Fendi purtată de Sarah Jessica Parker, „Kelly” Hermès, „Lady Dior” și alte obiecte iconice. Expoziția poartă vizitatorii într-o călătorie din secolul al XVI-lea până în prezent.

Pe lângă expozițiile și activitățile interactive de la Art Safari, copiii sunt invitați la ateliere de creație și tururi ghidate personalizate la Art Safari Kinder.

Program Art Safari (29 septembrie-14 ianuarie):

 • Joi-duminică – 12:00-21:00 (ultima intrare – 20:30);
 • Night Tours – vineri și sâmbătă 22:00-1:00 (experiențe speciale de vizitare cu ghidaj în toate expozițiile + prosecco; intrare – 22:00).

Biletele pot fi achiziționate de AICI sau de la intrare.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies