Descoperire misterioasă făcută de echipele de cercetători care lucrează la Palatul Universității din București: Vlad Țepeș a înființat o Universitate secretă în 1460, fiind membră a aceluiași consorțiu cu Hogwarts School of Hogsmeade.🙀
Universitatea din București a făcut anunțul luni, 1 aprilie, chiar de Ziua Păcălelilor.😅
Echipele ce cercetători care lucrează la Palatul Universității din București au făcut o descoperire fantastică și senzațională! Vlad Țepeș a înființat o Universitate secretă (🤫) în 1460, fiind membră a aceluiași consorțiu cu Hogwarts School of Hogsmeade.
BREAKING ‼️ Echipele de cercetători care lucrează la Palatul Universității din București anunță că astăzi au făcut o descoperire senzațională care ar putea ✍️ rescrie radical istoria învățământului superior românesc.
👀 Astfel, printre fragmentele de cărămidă, pergamente și manuscrise vechi, cercetătorii au identificat 📃 un sistem de calcul numeric datând din vremea Academiei Domnești care arată că Universitatea din București a avut ca precursor o Universitate secretă înființată în 1460 de domnitorul Vlad Țepeș și membră a aceluiași consorțiu cu Hogwarts School of Hogsmeade.
Astfel, Universitatea din București marchează, în 2024, nu doar 160 de ani de la înființare și 330 de ani de tradiție academică la București, ci 564 de ani de tradiție academică în România.
Adică studenții de la UniBuc ar fi putut să devină niște vrăjitori desăvârșiți? 🪄 Oricum, chiar dacă Țepeș nu a putut să țină în picioare foarte mult timp această universitate plină de mister, fărâme din vraja de acum sute de ani a rămas pe holurile Universității din București, mai ales atunci când studenții dispar de la cursuri și se teleportează la cele mai apropiate cafenele. Hocus pocus!
Universitatea din București a participat, cu această ocazie, la Ziua Păcălelilor. Deci „Păcăleală de 1 aprilie!”
Și chiar s-au făcut niște descoperiri remarcabile odată cu începerea lucrărilor de consolidare și restaurare (ianuarie 2023) din cadrul proiectului „Palatul Universității”. Acestea constau în consolidarea structurală a întregii clădiri, restaurarea învelitorii și a șarpantei, a fațadelor (inclusiv a tâmplăriei exterioare), modificări funcționale și restaurarea finisajelor interioare, lucrări de reabilitare a instalațiilor, precum și de conservare și punere în valoare a vestigiilor arheologice din curtea interioară, prin amenajarea unui spațiu muzeal.
Vor fi puse în valoare și ruinele Academiei Domnești pe care a fost ridicată clădirea Palatului Universității. Lucrările se vor face în mod gradual, pe fiecare corp de clădire.
Mai jos lăsăm un interviu cu arh. Mircea Căpățână, reprezentant al proiectantului general Polarh Design: