SMART CITY

Universitatea Politehnică va avea un centru de cercetări avansate de 73 de milioane de euro

Centrul va fi construit prin lansarea proiectului „CAMPUS”, informează Capital.ro

Prin acest obiectiv, proiectul îşi propune creşterea şi diversificarea ofertei inovative a UPB, precum şi stimularea accesului întreprinderilor la produsele activităţii de cercetare, dezvoltare şi inovare ale Universităţii.

Valoarea totală a proiectului este de 73,4 milioane de lei, iar clădirea construită pentru a găzdui centrul „CAMPUS” va fi una modernă şi ecologică, cuprinzând mai mult de 41 de laboratoare de cercetare echipate la standarde europene, spaţii de lucru, birouri, spaţii de prezentări şi conferinţe, precum şi spaţii tehnice.

Potrivit conducerii UPB, „CAMPUS” va asigura un mediu de înalt nivel tehnico-ştiinţific de cercetare şi educaţie unui număr de circa 5.000 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi pregătiţi în cadrul universităţii, prin atragerea şi reintegrarea unor specialişti de reputaţie internaţională, pentru crearea şi dezvoltarea unor colective de cercetare performante orientate către tematici interdisciplinare la frontierele cunoaşterii.

Potrivit reprezentanţilor UPB, proiectul va fi implementat în UPB pe o durată de 30 de luni şi este cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare nr. 425/1/18-12-2012, încheiat cu Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, în calitate de Organism Intermediar, în numele şi pentru Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (denumirea instituţiei la încheierea contractului) în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial ‘Creşterea Competitivităţii Economice’.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button