ARHIVA B365

Universitatea „Politehnica” şi-a asigurat paza cu 27,37 milioane lei

Potrivit anunţului de atribuire publicat miercuri, Universitatea „Politehnica” Bucureşti şi Romprest Security au căzut de acord să încheie contractul în urma unei „licitaţii restrânse accelerate” la care au mai participat alţi zece ofertanţi. Criteriul principal de atribuire a contractului a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, care a contat în proporţie de 60% la evaluarea finală, 40% din punctaj fiind pentru caracteristicile tehnice şi calitative ale firmei.

Astfel, timp de patru ani, Universitatea „Politehnica” va plăti 22,075 milioane lei (27,37 milioane euro) societăţii Romprest Security pentru a supraveghea corpurile de clădire din incinta unităţii de învăţământ şi căminele studenţeşti.

Potrivit ultimelor date publicate pe site-ului Ministerului de Finanţe, firma Romprest Security număra la finele anului 2009 în jur de 520 de angajaţi. Chiar dacă societatea a raportat o cifră de afaceri de 15,76 milioane lei (3,75 milioane euro), profitul declarat la stat este de 1.250 de ori mai mic, respectiv 12.400 lei (3.000 euro).

Societatea este controlată de Florian Walter, fost acţionar la Dinamo şi actual acţionar la echipa de fotbal Universitatea Cluj, alături de Romprest SA care asigură serviciile de salubrizare pe 25 de ani în Sectorul 1 al Capitalei. În ajunul Revelionului 2011, primarul general Sorin Oprescu a decis să aloce aproximativ 5 milioane euro tot societăţii Romprest SA pentru a deszăpezi străzile din Sectorul 5 al Capitalei, rămas fără operator de salubritate. Contractul a fost atribuit de edilul-şef prin negociere directă, fără organizarea unei licitaţii, invocându-se o “situaţie de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”.

Florian Walter şi-a schimbat numele din „Buşcă” pentru a-şi spăla imaginea după ce, în trecut, a fost arestat în Austria.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button