SMART CITY

Universitatea Politehnica Bucureşti are trei centre noi de cercetare

Potrivit lui Costoiu, centrul dedicat roboţilor va putea fi folosit şi de elevi, nu numai de studenţii universităţii, care vor putea lucra la realizarea propriilor roboţi, scrie news.ro.

Politehnica este foarte prezentă, în ultima perioadă, la competiţiile internaţionale de robotică. Este un centru în care studenţii şi elevii vor lucra să realizeze proprii roboţi. Am deschis acest centru astfel încât să nu fie doar un grup restrâns de elevi şi studenţi care fac acest lucru, ci să fie un hub pe care îl deschidem tuturor elevilor şi studenţilor astfel încât să vină să lucreze. Au absolut toate instrumentele„, a spus Costoiu.

El a susţinut că centrul a fost realizat în parteneriat public-privat şi a beneficiat de foarte multe donaţii. „Sunt multe participări ale unor persoane fizice şi juridice, ale unor companii, ale unor lanţuri de supermarketuri care ne-au pus la dispoziţie unelte, tot felul de echipamente, astfel încât tinerii să lucreze acolo şi să îşi dezvolte roboţii”, a explicat rectorul, precizând că universitatea are parteneriate cu peste 150 de licee, iar elevii acestora pot veni în centru.

Un alt proiect inaugurat luni se numeşte PRECIS şi include un centru dedicat exclusiv cercetării în domeniul computerelor, tehnologiei informaţiei, automatizării, având în vedere cererea companiilor din acest domeniu.

„Este un centru care are 2.300 de metri pătraţi şi sunt 28 de noi laboratoare de cercetare dedicate exclusiv acestui domeniu, cu o legătură cu piaţa muncii”, a mai spus Costoiu.

Un alt centru deschis la Universitatea Politehnica reuneşte două proiecte mari, unul dintre ele vizând 41 de laboratoare în domenii diferite – micro şi nano materiale, energie, de obicei energie verde, electronică, aplicaţii în electronică, inclusiv aplicaţii în zona de apărare, mecanică. Un alt centru se va ocupa de testarea produselor alimentare şi este unic în România, potrivit conducerii instituţiei de învăţământ.

„Acest centru, pentru care aştepăm acreditarea, ceea ce se va întâmpla în perioada următoare, va asigura României posiblitatea ca toate testele cu privire la alimente să fie efectuate în România. Este centrul pentru controlul produselor alimentare, care este unic în România, este cel mai modern centru. Centrul este gata şi în acest moment urmează acreditările. El va funcţiona în cadrul clădirii CAMPUS”, a msi spus Costoiu.

Potrivit acestuia, instituţia de învăţământ urmează să depunem un nou proiect pentru testarea mai multor tipuri de substanţe, precum biocidele.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button