ÎN BUCUREȘTI

Universitatea din București pune la bătaie în acest an aproximativ 8.000 de locuri bugetate

Cele 19 facultăți din cadrul Universității din București vor scoate la concurs nu mai puțin de 7.865 de locuri atât la buget cât și la taxă, pentru cei care vor candida la admiterea pentru anul universitar 2021-2022.

Universitatea din București a publicat un comunicat de presă prin care a adus precizări privind concursurile de admitere în anul universitar 2021-2022. Astfel, candidații se vor întrece pentru unul dintre cele 7.865 de locuri disponibile la buget atât la programele de licență cât și la cele de master. Dintre aceste locuri, mai mult de 200 sunt alocate domeniilor „prioritare de dezvoltare” a României, 19 sunt destinate absolvenţilor de liceu proveniţi din sistemul de protecţie socială şi 50 sunt dedicate candidaţilor care îşi doresc să urmeze studiile în cadrul programelor de master didactic, potrivit Agerpres.

Care este calendarul concursurilor de admitere la Universitatea din București

Pentru programele de licenţă şi master, concursul de admitere la facultăţile Universităţii din Bucureşti se desfăşoară în perioada 1-30 iulie 2021, data limită de afişare a rezultatelor fiind 30 iulie 2021.

Între timp, pentru programele de doctorat, perioada de înscriere este cuprinsă între 1 și 20 septembrie 2021. Universitatea din București a comunicat faptul că fiecare facultate are propriul calendar, cuprins între datele limită. Programul admiterii la fiecare facultate poate fi studiat pe website-urile facultăților.

Prin urmare, pentru studiile de licenţă, Universitatea din Bucureşti oferă celor interesaţi să studieze la una din cele 19 facultăţi un număr de 4.515 de locuri bugetate, în timp ce pentru candidaţii la studii de master, UB pune la dispoziţie nu mai puțin de 3.350 de locuri bugetate.

Care sunt modalitățile de admitere la Universitatea din București în acest an

Pentru sesiunea iulie 2021 a admiterii la Universitatea din Bucureşti, în ceea ce priveşte studiile universitare de licenţă vor fi cinci forme de admitere, stabilite de consiliile celor 19 facultăţi ale UB şi aprobate în Senatul UB:

  • Admitere pe baza mediei/a notelor de la bacalaureat în cazul Facultăţii de Administraţie şi Afaceri, al Facultăţii de Biologie, al Facultăţii de Chimie, al Facultăţii de Fizică, al Facultăţii de Geologie şi Geofizică, al Facultăţii de Litere, al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), precum şi al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei;
  • Admitere pe baza mediei de la bacalaureat şi a unui eseu motivaţional în cazul Facultăţii de Filosofie, al Facultăţii de Geografie, al Facultăţii de Istorie, al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, al Facultăţii de Ştiinţe Politice, precum şi al Facultăţii de Teologie Baptistă;
  • Admitere pe baza unei formule mixte în cazul Facultăţii de Administraţie şi Afaceri (Business Administration), al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), al Facultăţii de Matematică şi Informatică, precum şi al Facultăţii de Teologie Romano-Catolică;
  • Admitere pe baza unui interviu motivaţional în cazul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”;
  • Admitere pe bază de examen în cazul Facultăţii de Drept.

În cazul programelor de master, majoritatea facultăților oferă un proces online de înscriere și admiteree. Mai mult, unele facultăți din cadrul Universităţii din Bucureşti organizează şi o sesiune online de preînscriere, oferind candidaţilor posibilitatea de a-şi manifesta interesul pentru facultăţile respective și de a afla cât mai repede cele mai noi știri privind admiterea.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button