SMART CITY

Universitatea din Bucureşti, prezentă în QS World University Rankings 2016

În clasament mai figurează și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj și Universitatea de Vest din Timișoara, aflate tot în seria 701+.

Universitatea din București ocupă locul 1 între universitățile din România la criteriile: reputație academică (401+); reputația angajatorului (320); studenți pe facultate (501+) și locul 3 la următoarele criterii: citări pe facultate (501+); studenți internaționali (501+); facultate internațională (501+). Fiecare dintre cei 6 indicatori are o proporție diferită la calcularea scorului final.

Clasamentul Quacquarelli Symonds World University Rankings este construit pe baza mai multor indicatori cheie: cercetarea științifică, calitatea predării, angajabilitatea absolvenților și gradul de internaționalizare și este realizat de QS Intelligence Unit împreună cu un grup de profesori și cercetători recunoscuți mondial. 74.651 de profesori și 37.781 de angajați au contribuit la aceste rankinguri prin analizele globale QS. Pentru includerea în ediția 2016/2017 a clasamentului, QS a analizat 10,3 milioane de articole și 66,3 milioane de citări, indexate în bazele de date academice Scopus/Elsevier. Peste 3800 de universități au fost luate în considerare și 916 dintre ele evaluate.

QS World University Rankings au drept scop să îi ajute pe studenți să realizeze comparații ale universităților.

Universitatea din București s-a menținut constant în QS World University Rankings și în alte clasamente internaționale, reflectând calitatea programelor educaționale oferite, precum și rezultatele de performanță în domeniul cercetării. În Clasamentului QS al universităților în funcție de disciplină, publicat în martie 2016, Universitatea din București a reușit cele mai bune performanțe din mediul academic românesc, clasându-se la categoriile 151-200 pentru Limbi Moderne, 251-300 pentru Matematică și Limba și Literatura Engleză, și în grupul 301-400 pentru disciplinele Chimie, Fizică și Astronomie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button